Aj Ornella Muti chce získať ruské občianstvo

Aj Ornella Muti chce získať ruské občianstvo Reprofoto youtube/Expo Milano

Talianska herečka Ornella Muti chce získať ruské občianstvo. O herečkinom želaní dnes informovala agentúra TASS. O tom, že jedna z najkrajších herečiek filmovej histórie, zvažuje žiadosť o ruské občianstvo, sa špekuluje už od roku 2016, kedy si v ruskej metropole kúpila byt.

 

Jej právni zástupcovia uviedli, že žiadosť ešte nepodala.

"Mám byt v Moskve a povolenia na pobyt, ale nemám ruský pas," povedala v pondelok Muti. "Rada by som získala ruské občianstvo. Prečo nie?" odpovedala na otázku agentúry TASS.

"Môj starý otec bol za cárskych čias lekárom a babička pianistkou. Niekto z rodiny aj spieval. Ruské korene by mohli čiastočne vysvetliť, prečo bola naša rodina tak umelecky zameraná," uviedla herečka.

Ornella Muti sa narodila 9. marca 1955 v Ríme ako Francesca Romana Rivelliová neapolskému novinárovi a estónskej sochárke. Jej filmovú kariéru odštartoval režisér Damiano Damiani, ktorý ju už ako štrnásťročnú obsadil do hlavnej úlohy v snímke Najkrajšia manželka. V tejto mafiánskej dráme hrala po boku herca Alessia Orana, za ktorého sa za päť rokov vydala.

V Hollywoode síce neprerazila, ale v Európe natočila osem desiatok snímok, v ktorých režiséri vsádzali najmä na jej tajomný sexappeal. Často lámala mužom srdce v komédiách i drámach, z ktorých k tým známejším patria Kronika vopred ohlásenej smrti či Swannova láska.

V roku 2012 debutovala Muti aj na javisku. V tejto súvislosti si však pred niekoľkými rokmi vyslúžila trest väzenia a pokutu 600 eur, ktoré ju súd vymeral za podvod z decembra 2010. Vtedy odriekla divadelné predstavenie kvôli údajnej chorobe (poslala aj falošnú práceneschopnosť), aby sa mohla zúčastniť v Petrohrade dobročinnej večere celebrít s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Súd jej umožnil vyhnúť sa trestu väzenia tým, že popri pokuty zaplatí ešte 30.000 eur na pokrytie náhrady škôd.

Charitatívneho večera v roku 2010 sa vtedy zúčastnili herci Gérard Depardieu, Vincent Cassel, Monica Bellucci, Kurt Russell, Sharon Stoneová či Mickey Rourke.