Zmizol poľský milionár a filmový producent

Zmizol poľský milionár a filmový producent Instagram aga_wozniak_starak

Poľskí policajti, hasiči, pohraničníci a záchranári na severovýchode Poľska druhý deň pátrajú po milionárovi a filmovom producentovi Piotrovi Wozniak-Starakovi, ktorý zmizol na Mazurských jazerách.

 

Pri brehu jazera Kisajno zatiaľ našli prázdny motorový čln, z ktorého tridsaťdeväťročný milionár vypadol, informujú dnes poľské médiá.

Do zatiaľ bezúspešného pátrania bol nasadený aj vrtuľník a sonar. "Pátranie bude pokračovať, kým nedospeje k výsledku," povedala policajná hovorkyňa portálu Gazeta.pl.

Woźniak-Starak patrí k najznámejším poľským celebritám, za manželku má známu moderátorku. Je nevlastným synom jedného z najbohatších Poliakov, podnikateľov vo farmaceutickom priemysle Jerzyho Staraka. Po jazere Kisajno sa plavil s nemenovanou dvadsaťsedemročnou ženou a pri prudkom obrate obaja vypadli z lode. Žena potom doplávala na breh a informovala políciu o nezvestnom spoločníkovi, ktorý na sebe nemal záchrannú vestu.

Polícia ani prokuratúra meno milionárovej spoločníčky na lodi neuviedli, podľa médií to mohla byť jeho sestra.

Woźniak-Starak okrem iného predvlani produkoval film Umenie milovania (Sztuka kocháním) o gynekologičke Michaline Wislockej, ktorá pred 40 rokmi v komunistickom a konzervatívnom Poľsku so silným náboženským cítením odhalila ženám právo na orgazmus.