Seriál No počkaj, zajac! pokračuje novými epizódami (VIDEO)

Seriál No počkaj, zajac! pokračuje novými epizódami (VIDEO) Foto: Sojuzmultfilm

Obľúbený, pôvodne sovietsky kreslený seriál pre deti No počkaj, zajac! sa rozšíri o ďalšie desiatky epizód. Premiéra prvej z nich bude v Rusku na prelome leta a jesene.

 

Podľa agentúry TASS to povedala predsedníčka správnej rady výrobného štúdia Sojuzmultfilm Juliana Slaščevová.

Príbehy o prefíkanom zajacovi a smoliarskom vlkovi poznal svojho času prakticky celý svet, vrátane vtedajšieho Československa. Premietali sa vo viac ako stovke krajín.

Z pôvodných tvorcov seriálu už nikto nežije. Režisér Vjačeslav Kotěnočkin zomrel v roku 2000, ilustrátor Svetozar Rusakov o šesť rokov neskôr.

"Už koncom leta, začiatkom jesene ukážeme prvú sériu," informovala Slaščevová na tlačovej konferencii. Dodala, že podľa plánu by nová séria mala mať 52 epizód.

Divákov v pokračovaní komických príbehov súperiacej dvojice prekvapia aj noví hrdinovia, oznámila šéfka štúdia Sojuzmultfilm. Prezradila tiež, že obe hlavné postavy zmenia vizuálnu podobu - vlka a zajaca tvorcovia "urobia tak, aby boli aktuálne, zrozumiteľné dnešnej generácii".

Pôvodne mali autori v úmysle vyrobiť jediný film, nakoniec sa ale v rokoch 1968 až 1986 natočilo 16 dielov. Neskôr, po rozpade Sovietskeho zväzu, vznikli ešte ďalšie štyri. V nich vlk - prestal piť a fajčiť.