Pripravuje sa nový diel Indiana Jonesa, Forda počítačovo omladili (VIDEO)

Pripravuje sa nový diel Indiana Jonesa, Forda počítačovo omladili (VIDEO) Reprofoto Disney+

 Budúci rok v lete dorazí do kín už piaty film zo série s archeológom a dobrodruhom Indiana Jonesom. Predstaviteľ hlavnej úlohy Harrison Ford mal v čase nakrúcania najnovšieho dielu 80 rokov. V časti filmu, ktorá odkazuje na staršie udalosti, bola preto jeho postava počítačovo omladená, píše špecializovaný filmový server Empire.

Začiatok nového filmu sa odohráva v roku 1944 a vracia sa k dejovej linke z filmov, ktoré vznikali v 80. rokoch 20. storočia. Indiana Jones v nich čelí svojim odvekým nepriateľom, nacistom. Režisér James Mangold uviedol, že úvodné scény sú ako "pohárik adrenalínu" a snaží sa robiť česť režisérovi predchádzajúcich dielov Stevenovi Spielbergovi. Druhá časť deja diváka prenesie na koniec 60. rokov, píše server Empire.

Na vytvorenie Fordovho mladšieho ja experti na filmové triky použili kombináciu niekoľkých metód, od špecializovaných softvérov po vyhľadanie konkrétnych starých záberov a replík rekvizít. Výsledok prekvapil aj Forda, ktorý dodal, že je rád za vek, ktorého sa dožil, a byť znovu mladý by už nechcel.

"Je to trochu strašidelné. Myslím, že ani nechcem vedieť, ako to funguje, ale funguje to," povedal Ford.

Nový film príde po pätnásťročnej pauze, pričom Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky v roku 2008 fanúšikov príliš neoslovilo, uviedol server BFM TV. Forda k natočeniu pokračovania podľa jeho slov prinútil dobrý scenár a chuť rozvinúť postavu a priviesť ju na koniec cesty.