Prokurátori stiahli obvinenia z neúmyselného zabitia voči hercovi Baldwinovi

Prokurátori stiahli obvinenia z neúmyselného zabitia voči hercovi Baldwinovi Reprofoto youtube Jimmy Kimmel Live

Prokuratúra v americkom štáte Nové Mexiko stiahla obvinenia voči hercovi Alecovi Baldwinovi v súvislosti so zabitím kameramanky Halyny Hutchinsovej pri nakrúcaní westernu Rust v roku 2021, píše agentúra Reuters. Päťdesiatpäťročný Baldwin bol tento rok v júni obvinený z neúmyselného zabitia.

"Rozhodnutie o zamietnutí žaloby nás potešilo. Podporujeme riadne vyšetrenie skutočností a okolností tejto tragickej nehody," povedali vo vyhlásení Baldwinovi právni zástupcovia.

Prokuratúra záležitosť bezprostredne nekomentovala.

Incident sa odohral pri natáčaní nízkorozpočtového filmu Rust v lokalite pri Santa Fe v Novom Mexiku. Baldwin pri ňom 21. októbra 2021 vystrelil zo zbrane, v ktorej bol ostrý náboj. Predtým mu však bolo oznámené, že zbraň nie je nebezpečná. Dvadsaťštyriročná kameramanka Hutchinsová prišla o život a 48-ročný režisér Joel Souza utrpel zranenie ramena.

Obžalobe z neúmyselného zabitia čelil nielen Baldwin, ale aj Hannah Gutierrezová-Reedová, ktorej úlohou bolo pri natáčaní dohliadať na bezpečnosť zbraní. Obaja skôr povedali, že sa cítia nevinní.