Pri ocenení Slnko v sieti spustili divácke hlasovanie

Pri ocenení Slnko v sieti spustili divácke hlasovanie Ilustr. foto: SFTA

Slnko v sieti je pre slovenských filmových tvorcov a hercov mimoriadne dôležitou udalosťou, kedy im nielen odborníci, ale aj široká divácka verejnosť môže vzdať hold za ich prácu a príspevok do slovenského kultúrneho života.

Slovenská filmová a televízna akadémia spustila v stredu 27. marca divácke hlasovanie. Diváci si môžu vyberať spomedzi 24 filmových snímok, ktoré mohli vidieť v slovenských kinách v uplynulom roku. Svojím hlasovaním môžu oceniť hrané, dokumentárne a animované filmy. Mnohé z nich mohli vidieť aj na televíznych obrazovkách najväčšieho koproducenta slovenských filmov – RTVS. Ide o rôznorodé žánre, od historickej drámy, cez mysterióznu krimi a komédiu, až po životopisnú drámu či film pre detského diváka. Svoj hlas môžu udeliť na www.slnkovsieti.sk/divacka-cena. Divácke hlasovanie bude ukončené 15. apríla 2024.

 Slávnostné udeľovanie ocenení sa uskutoční 26. apríla o 20.30 hod. a odvysiela ho RTVS v priamom prenose na Jednotke. Moderátorom bude Branislav Bruno Ciberej. Záštitu nad aktuálnym ročníkom prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

"Počas slávnostného večera si pripomenieme 15. výročie založenia Audiovizuálneho fondu, 75. výročie založenia Vysokej školy múzických umení či 100. výročie narodenia Jozefa Kronera a Ladislava Chudíka. Okrem vyhodnotenia 18 kategórií a Diváckej ceny, ktorú odovzdá generálny riaditeľ RTVS, bude opäť udelená aj cena za Výnimočný prínos slovenskej audiovizuálnej kultúre," informuje SFTA, ktorá je organizátorom národných filmových ocenení Slnko v sieti.