Admini Zomri sa ospravedlňujú, že naleteli na hoax (FOTO)

Admini Zomri sa ospravedlňujú, že naleteli na hoax (FOTO) Foto: FB Biela vrana

V utorok dopoludnia admini na facebookovej stránke Zomri zverejnili fotku Pribinovho námestia v Nitre s podstavcom, na ktorom chýbala socha Pribinu. K fotke pridali komentár, že v noci niekto ukradol sochu Pribinu, ale informácia je neoverená. 

Po krátkom čase, keď pod fotkou pribúdali komentáre, že ide o veľmi nekvalitný fotošop (socha na fotke chýbala, no ostal na fotke jej tieň), fotku zmazali.

Fotka sa objavila aj na iných účtoch na facebooku, aj s rôznymi komentármi o tom, ako mohla zmiznúť.

Popoludní sa admini Zomri k fotke z Nitry vrátili a priznali, že naleteli na hoax a čitateľom sa ospravedlnili. "Ráno prišla do inboxu informácia o krádeži sochy Pribinu. Na screene vidíte moju biednu snahu o potvrdenie krádeže. Keďže mi to dotyčný nevedel celkom vysvetliť, napísal som do textu, že je informácia neoverená. Z komentov bolo o pár minút jasné, že ide o fotošop a fotka išla rýchlo preč," napísali admini Zomri a zverejnili komunikáciu s odosielateľom fotky.

"Napriek tomu, že nejde o prúser rozsahu migrantov na Draždiaku sa chceme ospravedlniť všetkým, ktorí na to vďaka nám naleteli tiež. Je to dosť trápna situácia, keďže nás médiá označujú za bojovníkov proti dezinformáciám.
Tak ale sme ľudia, stane sa," dodali admini populárnej satirickej stránky.

Sochou sa začala dokonca zaoberať aj polícia v Nitre, ktorá šla na námestie overiť, či tam socha naozaj chýba.

Fotka bola súčasťou kampane miestnej reštaurácie.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť.