mBank má na Slovensku nového riaditeľa

mBank má na Slovensku nového riaditeľa Foto: mBank

Digitálna banka mBank na Slovensku mení vedenie. Na pozíciu generálneho riaditeľa a vedúceho organizačnej zložky nastupuje dlhoročný obchodný riaditeľ, Robert Chrištof.


Robert Chrištof pôsobil v mBank osem rokov na pozícii obchodného riaditeľa pre slovenský a český trh. V predchádzajúcich rokoch bol v mBank zodpovedný aj za distribučnú sieť a call centrum a bol zástupcom generálneho riaditeľa českej pobočky. Do mBank prišiel zo Citibank, kde mal na starosti investičné bankovníctvo a predtým sa v Komerčnej banke venoval korporátnym klientom, píše banka v tlačovej správe.

Przemyslaw Klobut, ktorý na Slovensku pôsobil posledných 5 rokov, sa vrátil do materskej skupiny mBank v Poľsku.

Medzi jeho hlavné úlohy na Slovensku bude patriť ďalšie rozšírenie klientskej bázy, rozvoj distribučného modelu a podpora rastu slovenskej pobočky cez inovatívne produkty ako sú napríklad mobilné platby.

„Robert prichádza do Bratislavy zúročiť dlhoročné skúsenosti zo slovenského a českého bankového trhu, a verím, že etablovanú banku s viac ako 270 000 klientmi dokáže posunúť ďalej. V rámci našej stratégie do roku 2020 chceme ešte viac dať do popredia klienta a pomáhať mu pri každodenných rozhodnutiach nielen v súvislosti s financiami," povedal Cezary Kocik, viceprezident skupiny mBank zodpovedný za retailové bankovníctvo.

„Som rád, že na Slovensko prichádzam v prelomovom období technologických startupov, mobilných platieb a nových obchodných modelov. Ako digitálna banka sme na tieto výzvy dobre pripravení. V tomto roku s našimi klientmi oslavujeme 10. výročie pôsobenia na slovenskom trhu a chceme sa im poďakovať aj prostredníctvom nových produktov ako sú napríklad online investičné fondy alebo jednoduchšia konsolidácia pôžičiek," uviedol Robert Chrištof, nový generálny riaditeľ mBank na Slovensku.