Web Aktuálne.sk onedlho končí. Bude odkazovať na svojho konkurenta

Web Aktuálne.sk onedlho končí. Bude odkazovať na svojho konkurenta Foto: Aktuality.sk

 Tí, ktorí si plietli spravodajské weby Aktuálne.sk a Aktuality.sk sa už dlho s ich rozlišovaním trápiť nemusia. Onedlho budú len jeden.


Vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia dnes potvrdilo veľké akvizičné zmeny, kde denník Nový Čas predalo spoločnosti finančníka Antona Siekela, magazíny vydavateľstvu Penta News and Media Holding. Súčasťou dohody je aj to, že spravodajský web Aktuálne.sk prejde z News and Media Holding pod Ringier Axel Springer, ktorý má vlastný spravodajský web Aktuality.sk.

Podrobnosti: Nový Čas má nového majiteľa, Ringier predal aj ďalšie tituly

Aký osud čaká Aktuálne.sk vo vydavateľstve RAS?

„Novo získaná doména Aktualne.sk bude presmerovaná na spravodajský portál Aktuality.sk patriaci pod Ringier Axel Springer Slovakia," píše v tlačovej správe RAS.

Zároveň dôjde k zväčšeniu redakčného tímu Aktuality.sk.

Kým Aktuality.sk posledný rok rozširovali redakciu a zvýšili čítanosť, web Aktuálne.sk stagnoval. Na začiatku roka NMH zredukovalo redakciu na minimum. Web prinášal odvtedy zväčša len agentúrne správy a články iných titulov.
Pre porovnanie v októbri mal web aktuality.sk podľa AIMmonitoru viac ako 76 miliónov zobrazení, web aktuálne.sk cez 3 milióny.

Web Aktuálne.sk vznikol v roku 2006 ako mladší brat svoj českého kolegu. Po niekoľkých rokoch s českým bratom nemal nič spoločné.
V roku 2013 sa stal súčasťou Spoločnosti 7 Plus a v roku 2015 prešiel pod News and Media Holding. Začiatkom roka bola redakcia takmer rozpustená.

K spojeniu domén by malo dôjsť po ukončení celej transakcie v druhej polovici budúceho roka.