Hrbatí prinášajú na slovenský finančný trh revolúciu – prvého online finančného poradcu

Hrbatí prinášajú na slovenský finančný trh revolúciu – prvého online finančného poradcu Foto: Finax

Nový moderný spôsob investovania so spoločnosťou Finax prináša vyššie výnosy, ako majú podielové fondy.


Spoločnosť Finax bratov Hrbatých a tím skúsených finančných odborníkov prinášajú na Slovensko nový, v zahraničí overený, spôsob investovania, ktorý môže od základov zmeniť slovenský finančný trh.

Finax ponúka efektívny online investičný produkt s množstvom ďalších výhod, ktorý doteraz nebol na Slovensku dostupný.

Dominik Hrbatý je známy ako profesionálny tenista a súčasný tréner Davis Cupovej reprezentácie. Dlhodobo je však aj úspešným investorom, vďaka čomu dokázal svoje tenisové zárobky niekoľkonásobne zhodnotiť.

 

Jeho mladší brat Juraj Hrbatý je skúseným finančníkom. Je členom výkonného výboru Asociácie obchodníkov s cennými papiermi a členom Rady Garančného fondu investícií.

Tretím zakladateľom Finaxu je investičný stratég Radoslav Kasík, ktorý roky pôsobil ako portfólio manažér u obchodníka s cennými papiermi.

„Už dlhšiu dobu bolo našim snom umožniť Slovákom efektívne pracovať so svojimi úsporami,“ hovorí Juraj Hrbatý, generálny riaditeľ spoločnosti Finax. „Stav finančného trhu v našej krajine je žalostný. Produkty sú drahé, slabo zarábajúce a profitujú z nich primárne inštitúcie. Nevidím žiadny dôvod, prečo by bežní ľudia nemali mať prístup k dobrým nástrojom. Prečo by mali byť výsadou len bohatých?“ dodáva Juraj.

Pripomína, že Slováci stále držia 33 mld. eur v bankách, kde reálne svoje úspory znehodnocujú. Ďalších 8 mld. eur je umiestnených v predražených podielových fondoch.

Finax prichádza s robo-advisorom

Základným princípom Finaxu je, aby peniaze na rozdiel od bánk aj reálne zarábali. Finax prináša ako prvý na Slovensko službu nazývanú robo-advisor. Vo svete ide o veľmi populárne a rýchlo rastúce odvetvie. Robo-advisor je internetový poradca, ktorý prostredníctvom technológií vyberá klientom vhodné investície.

Technológia neriadi majetok, len klientovi na mieru ušije zloženie investície, aby sa s ňou cítil komfortne. Výhodami robo-advisora sú jeho nízke náklady a úplná objektivita, vďaka čomu dosahuje podstatne vyššie zhodnotenie ako napr. podielové fondy.

Podrobnosti: Vyššie výnosy Finax oproti podielovým fondom, aj trhu


Podľa predstaviteľov Finaxu hľadať najlepšiu investíciu je ako hľadať ihlu v kope sena. „Je to to len strata času a peňazí. Najvýhodnejšie je kúpiť celú kopu. Stávate sa tak spoluvlastníkom šiestich tisícok najúspešnejších firiem sveta, ktorým dennodenne platíte za ich služby a tovary,“ hovorí Dominik.

Finax investuje prostredníctvom indexových fondov ETF, ktoré ponúkajú oproti iným formám investovania množstvo výhod, napr. že zo zisku neplatíte dane.

Zhodnotenie ETF za uplynulých 10 rokov dvojnásobne prekonalo priemerný výnos podielových fondov na Slovensku


S Finaxom jednoducho a rýchlo

„Naše technológie umožňujú každému efektívne umiestniť svoje úspory z pohodlia obývačky. Navyše s rizikom presne šitým na mieru, čo zabezpečí váš pokojný spánok,“ hovorí Radoslav Kasík.

„Práve jednoduchosť produktu, komplexný online systém a bezkonkurenčné minimálne investície už od 20 eur mesačne robia z Finax inteligentného investovania nástroj 21. storočia pre každú domácnosť. Keď k tomu prirátame vysoké výnosy, nízke poplatky a oslobodenie od dane, získavame na slovenské pomery revolučný a bezkonkurenčný produkt,“ dodáva Kasík.