Harabin má vlastný web a bloguje

Harabin má vlastný web a bloguje Foto: TA3

Dnes už bloguje kdekto. Politici, chytil sa aj premiér Robert Fico a svojho času blogoval dokonca aj Ján Slota. Predseda Najvyššieho súdu bloguje na vlastnom webe, a to už tretí rok.

 


Štefan Harabin má blog na vlastnej stránke Harabin.sk, pravidelne naň píše už od februára 2011. Píše o činnosti Najvyššieho súdu, súdnictve a veľmi často komentuje vyjadrenia bývalých ministrov spravodlivosti Lucie Žitňanskej (SDKÚ) či Daniela Lipšica (Nova väčšina), články v novinách ale aj organizáciu Via iurus či Alianciu fair play.

 

 

Články na blogu sú písané rôznym spôsobom. Buď je v nich Harabin citovaný, alebo ich píše ako komentáre v prvej osobe. V poslednom článku sa venuje Danielovi Lipšicovi a zaujala ho rovnaká téma, ako deň pred tým moderátora Petra Bielika v TA3 – obaja sa pozastavujú nad tým, že Lipšic pracuje pre zahraničného klienta.

„Nie každý vzdelaný právnik si môže dovoliť pracovať jeden deň v týždni pre zahraničného klienta a zarábať desaťtisíc eur mesačne a zaplatiť si tak predvolebnú kampaň. Takú prácu snov má na Slovensku záhadne iba pán Lipšic, ktorý predmetný návrh ušil na mieru silným finančným skupinám a lobistom," cituje sa na svojej stránke Harabin.

"Môžete vyvrátiť dôkazmi, že tá súčasná bilbordová kampaň, ktorá je takmer na celom Slovensku, ktorú realizujete, plus vydanie knihy, ktoré sa myslím uskutočnila alebo teda jej prezentácia v pondelok, nie je financovaná z týchto peňazí? Z peňazí tej americkej neziskovky?" pýtal sa v relácii na TA3 Bielik.

Harabin hodnotí aj politikov: „Pani Vášáryová neviem či Vám to niekto píše, diktuje, ale veľmi rád Vám poradím, venujte sa tomu čomu ste zasvätili celý svoj život – kultúre a umeniu. Ste v tom výnimočná, takže načo sa nechávať zneužívať. Ale jedno nepochopím, prečo sedíte v strane s politikmi, ktorí majú toľko podozrení z korupcie a mafiánskych praktík. Vy ste nečítali knihu Toma Nicholsona? Inak ako to bolo s uplácaním pána Budaja v komunálnych voľbách, z ktorého je podozrivá Vaša stranícka súputnička pani Žitňanská?"

Súčasťou webu je aj fotogaléria, kde sú fotky z audiencie Harabina u pápeža.

Medzi články blogu sú zaradené aj prepisy relácií Témy dňa, v ktorých debatuje s moderátorom Bielikom a na ktorých zväčša panovala obojstranná dobrá nálada.

Celkovo má web Harabin.sk k televízii TA3 blízko. Na stránke Harabin je pre TA3 vyčlenený pravý stĺpec, kde sú preberané všetky správy zo stránky televízie.