Finalistku Miss Italia, ktorá má amputovanú nohu, čakali nenávistné komentáre

Finalistku Miss Italia, ktorá má amputovanú nohu, čakali nenávistné komentáre Foto: missitalia.it

Osemnásťročná Talianka Chiara Bordiová sa napriek svojmu postihnutiu rozhodla splniť si sen a prihlásila sa do súťaže krásy Miss Italia.

 

Foto: missitalia.itK svojmu prekvapeniu sa dievča, ktoré prišlo v 13 rokoch o nohu pri dopravnej nehode, dostala až do finálovej trojky Miss Italia. Na sociálnych sieťach sa však nedočkala len gratulácií, ale aj nenávisti, informovala dnes agentúra AFP.

Bordiová zo stredotalianskej Tarquinii sa presadila v konkurencii ďalších 31 uchádzačiek o titul talianskej kráľovnej krásy. Rovnako ako jej súperky aj ona musela absolvovať promenádu ​​v plavkách, počas ktorej bolo vidieť, že má namiesto ľavej nohy protézu.

Potom, čo skončila na treťom mieste, sa na sociálnych sieťach v Taliansku dočkala gratulácií, ale aj nenávistných komentárov. Už počas dní pred súťažou jej ľudia vyčítali, že sa do súťaže prebojovala nie napriek svojmu postihnutiu, ale vďaka tomu, že je "mrzák". "Mne chýba noha, vám ale chýba srdce a mozog," odpovedala Bordiová na jeden z nenávistných komentárov.

S tretím miestom bola podľa talianskych médií osemnásťročná dievčina úplne spokojná. V súťaži Miss Italia jej vraj vôbec nešlo o to, aby zvíťazila, ale o to, aby ľuďom ukázala, "že život je vždy krásny".