Bakalova Economia kupuje Centrum Holdings

Bakalova Economia kupuje Centrum Holdings

Vydavateľstvo Centrum Holdings pôsobí aj na Slovensku. Prevádzkuje Atlas.sk, Centrum.sk, Mapy.sk, Wanda.sk, Žena.sk, Pobox.sk, Referáty.sk, Magazín.sk, Aktuálne.sk, Dnes.sk. Slovenskej časti vydavarteľstva sa obchodná transakcia podľa informácií Omédiách.com nedotkne. 

 

 

Vydavateľstvo Economia českého finančníka Zdeňka Bakalu kupuje společnosť Centrum Holdings a jej dcérske firmy, podľa Mediář.cz to dnes oznámilo vydavateľstvo. Bakalova Economia donedávna kontroloval aj slovenský Ecopress, ktorý kúpil Andrej Babiš.

Bakalovi, ktorý doteraz vlastnil české Hospodárske noviny, časopis Ekonóm, Respekt a Marketing & Media, pribudne spravodajský web Aktuálne.cz, Insider, Centrum.cz, agentúru pre malé a stredné podniky Naisto. cz a portál Atlas.sk.

Doterajším vlastníkom Centrum Holdings je americký fond Warburg Pincus, ktorý si podľa informácií Omédiách.com ponecháva kontrolu minimálne nad slovenskou časťou Centrum Holdings.

Centrum Holdings spoločne s britskou konzultačnou firmou Innovations pracuje na vzniku integrovaného newsroomu, ktorý má dodávať informácie najrôznejšími mediálnymi kanálmi. Newsroom sídli v prestavanom dome v Karlíne, Economia sa tam má z Letnej presťahovať do konca júna.

V novom newsroomu budú redaktori sedieť podľa tém, ktorým sa v práci venujú, nie podľa jednotlivých titulov, píše mediář.cz.