Chmelár k statusu, v ktorom poučuje, ako sa má hodnotiť Husák, pripojil fotku Husákofica (FOTO)

Chmelár k statusu, v ktorom poučuje, ako sa má hodnotiť Husák, pripojil fotku Husákofica (FOTO) Foto: FB, KSS


Neúspešný kandidát na prezidenta Eduard Chmelár, ktorý sa označuje za politológa, historika a mediálneho analytika, zverejnil na facebooku rozsiahly status, v ktorom kritizuje komentáre a negatívne hodnotenia Gustáva Husáka, ktorý sa ocitol v ankete o Najväčšieho Slováka.

 

 

 

V rozsiahlom statuse píše, že „historické osobnosti predsa nie sú rozprávkové bytosti, aby sme ich rozdeľovali na kladné a záporné“ a v kontexte relácie Najväčší Slovák a Husák tvrdí, že „otázka nestojí tak, či chcete vidieť v Husákovi normalizátora alebo štátnika, lebo to všetko je v ňom prítomné. ... Otázka je, či sme ochotní vnímať a prijať naše dejiny v celej ich komplexnosti a zložitosti, či sme schopní pochopiť ich, stavať na ich životodarných prúdoch a na základe tohto poznania sa správne rozhodovať v budúcnosti.“

 Odporúčame aj: MZV: Chmelár má buď elementárne vedomostné nedostatky, alebo vedome klame

Čo je však najzábavnejšie, v statuse, v ktorom poučuje a mudruje, ako sa má pristupovať k hodnoteniu minulosti a osobe Husáka, pripojil fotku, na ktorej však nie je Gustáv Husák. Ide o upravenú fotku, ktorá je fotomontážou Husáka a Fica z dielne časopisu .týždeň, ktorá bola titulku k článku o normalizátorovi Robertovi Ficovi z roku 2016.

 

Viaceré príspevky, v ktorých sa diskutéri nad fotkou zarazili, boli pod komentárom Chmelára zmazané. Aplikácia blbec.online , ktorá sleduje dezinformátorov, ich však zachránila. Sú to napríklad tieto:

 

Neskôr Chmelár v diskusii napísal, že ide o „spojenie tváre Fica s Husákom“, no bez vysvetlenia, prečo práve on, ktorý volá po objektívnom hodnotení histórie, použil namiesto pravého zobrazenia Husáka nepriznanú a ukradnutú fotomontáž.