Netflix dnes spustil ponuku filmov v češtine, aj na Slovensku

Netflix dnes spustil ponuku filmov v češtine, aj na Slovensku Foto: Netflix

Americká platená internetová televízia Netflix dnes oficiálne spustila české používateľské rozhranie s českými titulkami aj dabingom. V ponuke má tisíce hodín televíznych programov a filmov, vrátane pôvodnej tvorby. Uviedla to v tlačovej správe.

 

Netflix ponúka prístup k filmom, seriálom a televíznym programom na tabletoch, chytrých telefónoch, počítačoch a herných konzolách.

"Nielenže od dnešného dňa ponúkame naše služby v češtine, ale aj veľmi radi oznamujeme, že sme pridali asi 70 populárnych českých filmov, a to ako nových, tak tých klasických. Medzi ne patrí napríklad LOVEní, Špindl, Anděl Páně 2, Padesátka, Vratné lahve, Po strništi bos, Masaryk, Pupendo, Ostře sledované vlaky, Tmavomodrý svět či Kuky se vrací," uviedol marketingový riaditeľ Netflix pre strednú a východnú Európu Tomek Ebbig. "Do konca tohto roka ich bude 150. Ďalej budeme mať všetok populárny medzinárodný obsah dabovaný v češtine," dodal.

Medzi pripravované filmy z dielne Netflix patrí The Irishman Martina Scorseseho, potom El Camino, film inšpirovaný seriálom Perníkový táta, The Laundromat alebo The Two Popes.

Netflix je svetová jednotka medzi službami poskytujúcimi zábavu na internete. Celosvetovo má viac ako 151 miliónov predplatiteľov. Netflix sledujú diváci z celého sveta celkovo 115 miliárd hodín ročne. Netflix je k dispozícii v 190 krajinách. Existuje v 32 jazykových mutáciách, vrátane tej českej. To znamená, že všetko zo série Netflix Originals zakaždým vyjde v rovnaký okamih vo všetkých týchto mutáciách, a to s dabingom, s titulkami, alebo v oboch variantoch.