Nemocnica zverejnila pobúrené vyhlásenie, v ktorom odsúdila správanie Plačkovej

Nemocnica zverejnila pobúrené vyhlásenie, v ktorom odsúdila správanie Plačkovej Foto: Instagram Plačkovej

Národný ústav detských chorôb je pobúrený správaním instagramovej postavičky Zuzany Plačkovej. Robiť si pozitívne PR na onkologických pacientoch je za čiarou, odkazuje jej.

Plačková sa vybrala s krabicou rúšok, na ktorých aktuálne zarába, na detské onkologické oddelenie, zaniesť ich pre choré deti. V čase, keď práve tieto deti patria medzi najrizikovejšiu skupinu a kvôli karanténe je tam prísny zákaz návštev.
Do nemocnice sa dostala vďaka niekomu z nemocnice, pričom samozrejme svoju "charitatívny" výlet na onkologické oddelenie zdokumentovala aj na Instagrame.

Instagramová postavička so státisíce sledovateľmi sa po vypuknutí nákazy preorientovala na nový biznis, začala predávať predražené rúška so sloganom „Rúško nie je hanba“, ktorý si bez opýtania "požičala" od lekára Milana Kulkovského, autora iniciatívy "Rúško nie je hanba."

Dnes vedenie nemocnice zverejnilo vyhlásenie, v ktorom správanie Plačkovej odsúdilo. „ Národný ústav detských chorôb musí, žiaľ, aj v tejto ťažkej dobe pre zdravotníkov i pacientov riešiť situácie, ktoré podľa nás hraničia s princípmi ľudskosti. Známa celebrita, v snahe očistiť svoje meno po negatívnom článku v jednom denníku, doslova zneužila choré onkologické deti a, žiaľ, sčasti aj našich zamestnancov,“ píše nemocnica a upozorňuje, že v súčasnosti, keď kvôli núdzovému stavu je na oddelení prísny zákaz návštev, „sa táto osoba neoprávnene dostala na pôdu ústavu, ignorujúc zákaz vstupu nezamestnaných osôb i riziko ohrozenia pacientov."

Plačková prišla v sprievode 2 zamestnancov vchodom, ktorý je určený výlučne pre zamestnancov. Totožnosť týchto zamestnancov v súčasnosti vedenie nemocnice overuje.

„Vstup do budovy ústavu jej nebol povolený ani vedením ústavu ani vedením Kliniky detskej hematológie a onkológie. Pripomíname, že práve toto oddelenie má absolútne sprísnený režim, keď rodič nášho pacienta nesmie prísť ani na chodbu. Personál kliniky pracuje v špeciálnych predĺžených prevádzkach, aby vytvoril čo najbezpečnejšie prostredie pre svojich najrizikovejších pacientov. Sestra, ktorá otvorila dvere, ich na kliniku nepustila. Keď im povedala, že nič nevie, tak sa vyhovorili na riaditeľstvo, že idú odtiaľ. Sestra pochopiteľne o tom nemala žiadnu informáciu, preto ich na kliniku správne nepustila. Pritom zdôrazňujeme, že rúška pre zamestnancov, ako aj pacientov, máme k dispozícii a boli sme prvá nemocnica, ktorá zaviedla rozdávanie rúšok pri vchode do nemocnice pre každého, kto k nám príde,“ upozorňuje nemocnica.

Odporúčame aj: Fanúšikov Sulíkovi pred voľbami naháňala aj Queen Plačková (FOTO)

Podľa nemocnice robiť si takéto “pozitívne PR“ na onkologických pacientoch je za čiarou.

Pre všetkých, ktorí chcú nemocnici pomôcť fungujú oficiálne cesty.

Plačková je prekvapená, že jej snaha nebola prijatá s nadšením. „Bolo povedané, že ja zneužívam na svoju reklamu onkologické deti za to, že som im bola zaniesť rúška. A je mi z toho do plaču... Tým, že mám 2 neterky a milujem deti, chcela som im pomôcť,“ posťažovala sa Plačková na Instagrame.

Tvrdí, že v nemocnici bola „cez známych, cez kontakty."

"Vrchná sestra práve na tomto oddelení o tom vedela. Len ja som nevedela, že ona je tam len do 14:00, a tak som prišla niekedy okolo 16:00, tak som im to tam nechala a odišla." Ešte sa plánovala vrátiť v pondelok - doniesť rúška aj lekárom, lebo si myslí, že ich nemali.