Vyskúšajte 53 pokusov, ako byť lepší

Vyskúšajte 53 pokusov, ako byť lepší Foto: Ikar

Máte už dosť motivačných kníh, v ktorých sa opakuje neustále to isté, len inak prežuté? Máte chuť na niečo smart, ľahké a pritom inšpiratívne? Knižku, ktorá bude chytľavá, nakopne vás a môžete si v nej zalistovať kedykoľvek, keď máte práve čas....a chuť?

Vyskúšajte 53 pokusov, ako byť lepší od Jakuba Ptačina.

Je to 53 krátkych úvah a zamyslení o tom, ako byť optimista, ako sa dožiť 120 rokov, ako hovoriť nie, ako prezentovať, ako byť štedrý a aj o tom, ako byť niekedy horší.
Vždy jeden pokus na dvoch stránkach, takže pokojne si knihu môžete dávkovať pred spaním. Jednoduché príklady, niekedy vás vyprovokujú, pobúria, zaujmú, ale hlavne nakopnú.
Jakub zvolil skvelý spôsob, ako ponúknuť rôzne tipy na zlepšenie svojho života, aj života vašich blízkych, vášho okolia, spoločnosti ako takej. Neraz odhalí niečo, čo máte pred očami každý deň a pritom to prehliadate. Upozorní na čosi, čo by ste si mali všímať, ak chcete žiť lepšie a podnetnejšie.

„Dal som si záväzok, že počas jedného roka napíšem každý týždeň jednu esej, ktorú pošlem ako newsletter ďalej,“ vysvetľuje autor. „Každý týždeň jedna téma na 500 slov a tip na knihu pre tých, ktorí sa téme chcú venovať viac do hĺbky. Žiadna grafika, len čistý text. Iba podstata. Ich obľúbenosť a reakcie odberateľov ma priviedli k myšlienke vydať ich ako knihu. 53 esejí na každý týždeň v roku. Všetko, čo už viete, ale potrebujete počuť znova.“

A vznikla veľmi svieža, ľahko čitateľná a podnetná knižka 53 pokusov, ako byť lepší, ktorú môžete mať na nočnom stolíku, aj v taške a začítate sa, keď práve cestujete rannou električkou do práce.

Stručné, priame a úprimné sú jeho pokusy.
• Ako byť štedrý
• Ako hovoriť milujem ťa ako prvý
• Ako som prešiel milión krokov
• Ako potrebujem o jednu vec menej
• Ako stvoríš hit
• Ako nebrať veci osobne
• Ako robiť atmosféru
• Ako prevziať zodpovednosť
• Ako sa naučíš viac
„Prečítal a vypočul som si množstvo kníh a vďaka našim konferenciám som stretol množstvo ľudí, často vo svojom fachu najlepších na svete, ktorých múdrosť si chcem zapamätať. Vytiahnuť podstatu a tú prepojiť s mojím svetom do praktických krokov. Preto som sa rozhodol dať si záväzok napísať takéto pokusy...“ dodáva Jakub Ptačin.