Matovič na facebooku vyhlásil neobvyklú anketu - o prednostné zaočkovanie dvoch žien jeho života

Matovič na facebooku vyhlásil neobvyklú anketu - o prednostné zaočkovanie dvoch žien jeho života Foto: FB Igor Matovič

Na Slovensku začalo očkovanie proti COVID-19 a medzi prvými, ktorí boli zaočkovaní boli okrem zdravotníkov z prvej línie aj prezidentka a niektorí ministri. Je možné, že budú medzi nimi aj príbuzné Igora Matoviča. Ten si vymyslel neobvyklé posolstvo k očkovaniu - v prípade, ak dostane jeho status na facebooku dostatok likov a srdiečok, Matovič bude "dve ženy svojho života" prehovárať, aby sa šli zaočkovať namiesto neho.

Predseda vlády Igor Matovič sa očkovania kvôli pozitívnym testom na koronavírus zúčastniť nemohol. Aktuálne je v 10-dňovej povinnej izolácii. "Čo ma však mrzí a veľmi, je to, keď vypisujete kade-tade, že som si moje ochorenie na Covid úmyselne vymyslel, len aby som sa na poslednú možnú chvíľu vyhol očkovaniu. Úprimne? Doslova som sa tešil, že budem môcť ísť príkladom a zaočkujem sa medzi prvými ... a chcel som to urobiť len a len preto, aby som Vám, ktorí pochybujete, dokázal, že sa vakcíny nebojím a nemuseli by ste sa ani Vy… Nevymyslel som si svoju pozitivitu,“ napísal Matovič na facebooku a zverejnil neobvyklú anketu.  V nej vyzýva ľudí, aby rozhodli, či sa má ísť namiesto neho medzi prvými očkovať aj jeho manželka a mama.

„Viem si však predstaviť iný dôkaz, aby ste verili, že chcem hrať s Vami fér - miesto mňa by som poprosil, aby podstúpili očkovanie dve ženy môjho života - moju mamu a moju manželku Pavlínku… Preto, ak považujete za správne, aby miesto mňa dôkaz dôvery vo vakcínu vykonali dve ženy môjho života, ktorým by som určite ublížiť nechcel ... dajte lajk či srdiečko. Maminu a Pavlínku však budem prehovárať len vtedy, ak lajkov a srdiečok bude aspoň 10 tisíc. Inak to považujem za Váš súhlas, že stačí, aby som ja išiel na očkovanie až po 90 dňoch, t.j. koncom marca,“ napísal premiér.

Celý status: