Vianočné priania v O2 počas pandémie: Milióny SMS, MMS a hovorov, nárast dát o 40%

Vianočné priania v O2 počas pandémie: Milióny SMS, MMS a hovorov, nárast dát o 40% Ilustr. foto O2

Štedrý deň sa pre zákazníkov O2 niesol opäť aj v znamení vianočných vinšov rodine, priateľom a známym. Zákazníci O2 odoslali takmer 7,4 milióna SMS správ a až vyše 602 000 MMS správ. Okrem toho operátor poskytol viac ako 3,9 milióna hovorov. Trend nárastu objemu dátovej prevádzky sa prirodzene potvrdil aj počas tohtoročných sviatkov, a to vzrastom o takmer 40%.

„Naši zákazníci využívali naše služby na želanie pekných vianočných sviatkov rodine a blízkym v hojnom počte aj v tomto roku. Želania cez SMS správy sú veľmi mierne na ústupe, zároveň však zaznamenávame mierny nárast hovorov a významný nárast MMS správ a prevádzky dátovej siete, ktorá vzrástla o takmer 40% v mobilných sieťach celkovo. Zdá sa, že tento rok sme aj vplyvom pandémie túžili komunikovať nie iba textovo, ale aj cez fotografie, video a hlas. Našim zákazníkom prajeme ešte krásny sviatočný čas strávený v zdraví a pohode,“ hovorí Tereza Molnár, šéfka komunikácie O2.

Z vianočných štatistík operátora je tiež zrejmé, že zákazníci na Štedrý deň telefonovali najviac medzi 10:00 a 11:00, kým SMS a MMS správy si posielali predovšetkým medzi 12:00 a 13:00.

„Trend zo Štedrého dňa dominoval v prevádzke našich sietí aj počas ďalších sviatočných dní. Evidovali sme pokles objemu odosielaných SMS správ a značný nárast MMS správ a dátovej prevádzky, ktorá aj 25. a 26.12. narástla o približne 40% oproti predchádzajúcemu roku,“ dodáva Molnár.