Stránka na objednávanie na testovanie už funguje, no s problémami

Stránka na objednávanie na testovanie už funguje, no s problémami Ilustr. foto: MO SR

 Stránka s online objednávaním na testovanie na ochorenie COVID-19 nezvládla nápor návštevníkov po vyhlásení celoštátneho skríningu a padla. Po hodinách ju Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) opäť spustilo. Objednať sa môžte na tejto adrese:

 https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-patient-form.php

"Počas tlačovej konferencie, kedy bola informácia o skríningovom testovaní oznámená, zaregistrovalo NCZI v priebehu 15 minút takmer pol milióna požiadaviek na testovanie antigénovými aj PCR testami, čo je niekoľkonásobné prevýšenie dennej kapacity, na ktorú je objednávkový systém Moje ezdravie v štandardnom režime nastavený," píše NCZI, ktoré z dôvodu technického riešenia situácie dočasne zamedzilo prístup verejnosti k formulárom.

Všetky technické zložky od včerajšieho večera intenzívne pracovali na opätovnom spustení formuláru, ktorý je od 13:00 opäť sprístupnený verejnosti, oznámilo centrum.

Odporúčame aj: Všetky miesta na bezplatné antigénové testy (AKTUALIZOVANÝ ZOZNAM)

"Antigénové mobilné odberové miesta fungujú ďalej bez problémov a rovnako tak funguje bez problémov aj objednávanie sa vybraných skupín na očkovanie. Objednávanie sa verejnosti na antigénové testovanie je od 24. decembra 2020 stále v pilotnej verzii," píše NCZI.

Informácia o bezproblémovom objednávaní nie je úplne pravdivá. Keď sme systém vyskúšali, objednávanie sa na konci pri potvrdzovaní formuláru zasekávalo a objednať sa nám podarilo až po 7 pokusoch, medzi tým sa termíny rýchlo míňali. Nepodarilo sa nám zladiť termín a deň na pretestovanie rodiča a dieťaťa.