Operátorom roka 2020 sa stal Telekom s náskokom pred konkurenciou

Operátorom roka 2020 sa stal Telekom s náskokom pred konkurenciou

Slovak Telekom sa stal víťazom nezávislej ankety „Techbox roka“, v ktorej predbehol konkurenciu s väčším odstupom. V kategórii „Operátor roka“ získal Telekom 26,72% hlasov čitateľov technologického magazínu. O druhé miesto zabojovali operátori O2 a Orange: na 2. mieste sa napokon umiestnilo O2, ktoré so stratou jednej desatiny percenta nasledoval na 3. mieste Orange.

Čitatelia tak vyjadrili uznanie za pomoc, ktorú Telekom v roku 2020 poskytoval, či už to boli nekonečné dáta alebo 15GB zadarmo pre všetkých, podpora podnikateľov, učiteľov a rodín s deťmi, či zabezpečenie bezplatných COVID-19 infoliniek pre Úrad verejného zdravotníctva a ďalších foriem pomoci v toto náročnom období.

Pre Telekom bol rok 2020 aj rokom investícií do nových technológií a služieb. Telekom v minulom roku modernizoval svoje pevné aj mobilné siete a dosiahol míľnik viac ako 750 tisíc domácností pokrytých najrýchlejším optickým Magio internetom a spustil prvú komerčnú prevádzku najmodernejšej mobilnej 5G siete. Predstavil aj úplne nové paušály pre domácnosti i biznis klientov, na jeseň odštartoval aj úplne novú kartu Predplatenka.

V oblasti CSR aktivít uviedol Telekom novú vzdelávaciu platformu ENTER pre zlepšovanie digitálnych zručností detí pomocou inovatívneho nástroju micro.bit. Uviedol aj digitálnu knižnicu enter.study a spojil sa s viacerými partnermi z neziskového sektora, aby pomohol aj edukácii učiteľov informatiky.

Do jubilejného 10. ročníka čitateľskej ankety NAY TECHBOX roka 2020 sa mohol zapojiť každý a počas dvoch mesiacov hlasovať za top technologické produkty, top operátora a top bankovú aplikáciu. O najlepších v ôsmich kategóriách rozhodlo tento rok rekordných viac ako 26 tisíc hlasov čitateľov technologického magazínu.