Spustili nový spôsob prihlasovania na očkovanie – čakáreň, už sa dá prihlasovať

Spustili nový spôsob prihlasovania na očkovanie – čakáreň, už sa dá prihlasovať

 Ministerstvo zdravotníctva spustilo čakáreň na očkovanie, už sa dá prihlasovať. Nová stránka umožňuje registráciu na očkovanie, zmenu registrácie a ukazuje podrobne obsadenosť registračných miest. Registrácia funguje na tejto stránke:

https://vakcinacia.nczisk.sk/

Nový spôsob registrácie na očkovanie ohlásilo ministerstvo pred viac ako týždňom, keď pribúdali sťažnosti na doterajší nekvalitný a nespravodlivý systém prihlasovania na očkovanie cez stránku NCZI, na ktorú bolo veľmi ťažké sa prihlásiť.

Ľudia sa už nemusia pretekať v naháňaní termínov, ale stačí, ak sa raz zaregistrujú a čakajú, kým dostanú termín. Ten ministerstvo prisľúbilo, že bude udeľuje podľa veku.

"Záujemca o očkovanie sa v nej prihlási iba raz, a keď bude preňho dostupná vakcína, dostane správu. Registrovaných bude vyberať podľa veku od najstarších. Ľudia tak nebudú musieť striehnuť každý deň na internetovej stránke," oznámila štátna tajomníčka ministerstva zdravotníctva Jana Ježíková pri ohlásení novej stránky.

Už krátko po spustení mal web výpadky a ľudia hlásia problémy, napríklad, že systém ich síce zaregistroval, no sľubovaný PINkód, ktorý si majú dôkladne uložiť, neprišiel.