Vacuum Group v spolupráci s Kto pomôže Slovensku ponúkajú zdravotníkom psychologickú pomoc

Vacuum Group v spolupráci s Kto pomôže Slovensku ponúkajú zdravotníkom psychologickú pomoc Zdroj: Ksebe.sk

Skupina technologických spoločností Vacuum Group sa spojila s platformou Kto pomôže Slovensku, aby spustili iniciatívu s headlinom Pomôžte aj sebe, za jeden rozhovor nič nedáte. Cieľom projektu je v momentálnej situácii, keď sú zdravotníci na pokraji svojich síl, uľahčiť pre nich prístup k psychologickej pomoci. Zdravotníci pomáhajú iným, ale dôležité je, aby mysleli aj na pomoc sebe. Za jeden rozhovor to stojí.

„V decembri sme sa plánovali stretnúť s našimi firemnými partnermi a priateľmi na vianočnom večierku, ktorý sme vzhľadom na prebiehajúcu tretiu vlnu pandémie samozrejme zrušili. Namiesto párty, ktorej organizovanie by bolo v našich očiach nielen nezodpovedné, ale priam až neetické, sme sa rozhodli peniaze pôvodne určené na testovanie účastníkov darovať iniciatíve Kto pomôže Slovensku. Z našich vzájomných rozhovorov vyplynulo, že jednoznačne najefektívnejšie vieme pomôcť tak, že tieto financie pretavíme do psychologickej pomoci pre lekárov, sestry a iný zdravotnícky personál,“ hovorí Marián Porvažník, CEO Vacuum Group.

Jednou z portfóliových firiem Vacuum Group je platforma Ksebe, ktorá poskytuje rýchly a jednoduchý prístup k psychologickej pomoci pre každého. Záujemca si môže podľa profilu vybrať konkrétneho psychológa alebo psychologičku a prihlásiť sa na fyzické či online sedenie. Práve Ksebe sa v rámci tohto projektu stalo jedným z poskytovateľov psychologickej pomoci.

Zdravotníci bojujúci v prvej línii pandémie sa v prípade záujmu môžu zaregistrovať na: https://ksebe.sk/pre-zdravotnikov/.

“Stačí, ak navštívia náš web www.ksebe.sk, vyberú si odborníka a čas, ktorý im najviac vyhovuje na konzultáciu, zadajú pre nich vyrobený špeciálny kód a bezplatne tak môžu využívať naše poradenské služby. Veríme, že vzácny osobný priestor, kde sa zdravotníci môžu na 100 % venovať samým sebe, prinesie či už úľavu alebo sa stane aj dlhodobým sprievodcom v ich živote. Je to naozaj jednoduché a veríme, že to využije čo najviac zdravotníkov,” povedala Petra Žilinčanová za Ksebe.sk.

K iniciatíve sa pridáva aj ďalšia z portfóliových spoločností Vacuum Group Rýchlotest Covid, ktorá poskytuje vo viac ako 20 mestách na Slovensku pohodlné, bezpečné a cenovo dostupné testovanie verejnosti, firiem a podujatí. Iniciatíve prispeje ďalšími finančnými prostriedkami, ktoré sa pretavia do psychologickej pomoci pre zdravotníkov, ale aj PCR testami.

„V rámci našej iniciatívy sa od prvej vlny pandémie zameriavame na priamu pomoc zdravotníkom. V posledných mesiacoch si však čoraz viac uvedomujeme, že nestačí pomáhať len materiálne. Rovnako dôležité je posilňovať aj duševné zdravie našich zdravotníkov, ktorí pracujú pod extrémnym náporom,“ za iniciatívu Kto pomôže Slovensku vysvetľuje zámery kampane Lucia Šicková. Spolu s odborníkmi, Ligou za duševné zdravie, IPčkom, Národnou linkou na podporu duševného zdravia a platformou Ksebe.sk, tak predstavujú program duševnej podpory pre zdravotníkov, ktorý prepája rôzne dostupné formy pomoci.