Webglobe bude pôsobiť v troch krajinách Európy

Webglobe bude pôsobiť v troch krajinách Európy Foto: Webglobe

Webglobe, slovenská spoločnosť, ktorá poskytuje služby webhostingu a registrácie domén, vstupuje na srbský trh. Do svojho portfólia zaraďuje 3 tamojšie webhostingové spoločnosti NiNet, Eutelnet a Panet.

„Ich kúpou sme začali našu expanziu na Balkán, ktorý má do budúcnosti veľký potenciál. Ide o trh, ktorý je veľmi špecifický a jeho postupnú konsolidáciu vnímame ako strategickú. Všetky tri spoločnosti výborne zapadajú do nášho portfólia a na spoluprácu sa veľmi tešíme,“ povedal Igor Strečko, spolumajiteľ a CEO Webglobe.

Strany sa dohodli, že hodnota ani detaily transakcie nebudú zverejnené.

V snahe akcelerovať rast pribral Strečko k sebe v roku 2019 investora, spoločnosť Sandberg Capital. Tá v spoločnosti získala majoritný podiel, pričom ich spoločným cieľom je vybudovať popredného hráča v regióne strednej a východnej Európy, ktorý bude poskytovať novú generáciu hostingových služieb s využitím súčasných cloudových technológií.

Webglobe zároveň plánuje pokračovať v konsolidácii českého trhu, na ktorý vstúpila v roku 2019 a kde má v pláne kupovať ďalšie spoločnosti. „Na český trh sme vstupovali ako neznáma spoločnosť. Doposiaľ sme na ňom preinvestovali 8 miliónov eur a kúpili 7 českých spoločností. V konsolidácii tu chceme pokračovať aj naďalej,“ povedal Strečko.

Aktuálne, po expanzii do Srbska, patrí pod Webglobe 16 značiek na troch rôznych trhoch, ktoré sa zlúčia pod jednu technologickú spoločnosť – Webglobe. Jednotlivé značky, ktoré skupina zaradila v posledných rokoch do svojho portfólia, budú postupne zanikať a budú naplno integrované pod značku Webglobe.

Webglobe aktuálne spravuje 300-tisíc domén pre 100-tisíc zákazníkov na 3 rôznych trhoch. Na Slovensku mu patrí pozícia 2. najsilnejšej webhostingovej spoločnosti, v Českej republike sa radí na 3. priečku a na srbskom trhu si Webglobe svoju pozíciu začína budovať.