Cez web RTVS.sk počas ZOH 2022 pretiekli až 2 petabajty dát

Cez web RTVS.sk počas ZOH 2022 pretiekli až 2 petabajty dát Ilustr. foto RTVS

Počas ZOH objem streamu RTVS Šport bol o 1350% vyšší ako ostatných kanálov RTVS dohromady. Živé prenosy zo Zimných olympijských hier 2022 v Pekingu sa odohrávali zväčša v skorých ranných hodinách a preto ich množstvo fanúšikov sledovalo online cez web RTVS.sk práve počas cesty do práce na obrazovkách svojich mobilných telefónov.

O tom, že sme stále hokejový národ svedčí tom že medzi TOP 10 prenosov sa dostali všetky hokejové zápasy slovenského tímu. Najsledovanejším prenosom zo ZOH na internete bol druhý hokejový zápas Slovákov proti Fínom o účasť vo finále, ktorí naraz v jeden moment na internete sledovalo 132 tisíc unikátnych návštevníkov. Slováci fandili aj „zlatej“ Petre Vlhovej, ktorej fenomenálnu druhú jazdu v slalome sledovalo live na webe RTVS.sk takmer 60 tisíc divákov. Informuje telekomunikačný operátor SWAN, ktorý pre RTVS zabezpečoval internetovú konektivitu pre športové prenosy na webe RTVS.sk

Rebríček najsledovanejších živých prenosov zo ZOH 2022 na webe RTVS.sk:

 

„Už niekoľko rokov spoľahlivo zabezpečujeme online prenosy na webe RTVS.sk a teší nás, že záujem divákov neustále prekonáva rekordy. Počas ZOH v Pekingu, čo sa týka konektivity, padol aj rekord z minulého roku, kedy počas hokejových majstrovstiev sveta dosiahla slovenská internetová prevádzka dátový tok o rýchlosti 431 Gbit/s. Nový maximálny dátový tok zo ZOH preskočil hranicu 466 Gbit/s,“ povedal Jozef Chorvát, Senior projektový manažér spoločnosti SWAN, zodpovedný za online prenosy zo ZOH 2022.

Rekordným dňom s najväčším množstvom prenesených dát, bol deň víťazného zápasu našich hokejistov s tímom USA o postup do štvrťfinále, ktorý diváci s napätím sledovali od začiatku až do konca, vďaka čomu preniesli rekordných 461,37 TB dát. Spolu diváci za celé trvanie ZOH preniesli úctyhodných 2,2 Petabajtov dát, čo predstavuje vyše 900 tisíc hodín televízneho vysielania.

Dni na ZOH podľa množstva streamovaných dát na RTVS.sk: