5G sieť od O2 je už dostupná v 64 lokalitách Slovenska, pozrite sa, ktoré to sú

5G sieť od O2 je už dostupná v 64 lokalitách Slovenska, pozrite sa, ktoré to sú Ilustr. foto: O2

O2 pokračuje v budovaní vlastnej celoslovenskej 5G siete, pričom k dnešnému dňu pokrýva 5G signálom celkovo 64 lokalít na Slovensku. V najbližších rokoch plánuje O2 masívnu výstavbu siete, avšak rýchlosť napĺňania vnútorných plánov bude závisieť najmä od vonkajších faktorov spojených s dostupnosťou technických komponentov potrebných pre plynulú výstavbu siete, ktorých nedostatok najviac ovplyvnil jej výstavbu v minulom roku.

„Zákazníci v rôznych kútoch Slovenska sa už dnes stretávajú s výhodami 5G siete od O2. K dnešnému dňu pokrývame najmodernejšou vysokorýchlostnou sieťou už 64 obcí, miest a mestských častí najväčších slovenských sídiel, teda Bratislavy a Košíc,“ povedal generálny riaditeľ O2 Igor Tóth. Ako ďalej pokračoval: „O2 spolu s výstavbou 5G siete mení celú svoju rádiovú sieť, aj preto sa zákazníci postupne stretnú s lepšími parametrami signálu aj v ostatných našich sieťach 2G, 3G a 4G, ako aj siete využívanej pre domáce pripojenie k internetu s produktom O2 Internet na doma. Rýchla 4G LTE sieť je dnes dostupná pre vyše 97,5% ľudí na Slovensku“.

5G sieť pre mobilné zariadenia

Výhody pripojenia v 5G sieti zažijú zákazníci s kompatibilným zariadením, s ktorým sa nachádzajú v jej pokrytí. Zoznam podporovaných zariadení nájdu zákazníci na webe https://www.o2.sk/5g. Dosahované rýchlosti pripojenia závisia od rádiových parametrov v danej lokalite ako aj od konkrétneho koncového zariadenia, teda telefónu. V reálnej prevádzke dosahuje rýchlosť pripojenia v 5G sieti od O2 približne 200 Mbps, v závislosti od lokality však môžu byť rýchlosti aj omnoho vyššie.

Dostupnosť 5G siete od O2