Odštartovala SOWA Social Awards Slovakia - najväčšia anketa v online priestore na Slovensku

Odštartovala  SOWA Social Awards Slovakia - najväčšia anketa v online priestore na Slovensku

V pondelok 28. januára bol vyhlásená SOWA Social Awards Slovakia. Tretí ročník online ankety sprevádzajú viaceré novinky. Slávnostný galavečer s vyhlásením víťazov odvysiela televízia Markíza 4. júna.

Ľudia môžu hlasovať na www.socialawardslovakia.sk a postupne rozhodnú o troch finalistoch v každej kategórii. Hlasovanie v prvom kole bude prebiehať od 28. marca do 17. apríla. Do druhého kola postúpi v každej kategórii už iba 7 influencerov s najvyšším počtom hlasov. Hlasovanie v druhom kole bude prebiehať od 25. apríla do 15. mája. Po skončení hlasovania postupujú do finále prví traja z každej kategórie, pričom sa spočítajú hlasy z oboch kôl. Kategórií je tento rok 11 hlavných, jedna Cena poroty a cena pre TOP osobnosť sociálnych sietí, ktorá získa najviac hlasov v oboch kolách.

FOTO: SOWA

„Každým rokom sa snažím projekt posúvať ďalej a ďalej. Prežili sme pandémiu, verím, že tento rok bude preto o niečo jednoduchší v rámci organizácie. Som veľmi rád, že sa po úspechu na TV Doma presunieme na TV Markízu, je to znakom toho, že televízia projektu verí. Myslím si, že sa anketa za prvé tri roky etablovala na slovenskom trhu a má svoj kredit,” hovorí o ankete zakladateľ SOWA Social Awards Slovakia Štefan Šperka.

Štefan Šperka FOTO: SOWA

„Som veľmi rád, že ponuku režírovať galavečer prijal Pepe Majeský, ktorý patrí medzi top tvorcov na Slovensku v oblasti televíznej zábavy. Vložil som do jeho rúk celý projekt v rámci priameho prenosu. Jeho meno je pre mňa istotou toho, že odovzdávanie cien bude na top úrovni,” dodal Šperka.

Za metodikou výberu nominovaných je odborný garant ankety Data on Steroids. “Aby bol sociálny profil nominovaný v jednej z kategórii, musel splniť kvalifikačné a výkonnostné kritéria a zároveň prejsť cez diskvalifikačné a kvalitatívne kritériá. Do výberu sa tak kvalifikovali profily, ktoré mali nad 10 tis. followerov a boli relevantné pre dané kategórie. Následne z nich boli vybrané top profily podľa počtu followerov, výšky engagementu a počtu zmienok. Z tohto výberu sa následne vyradili profily, ktoré neoznačujú reklamu, vykazujú známky nezodpovedného správania alebo produkujú obsah nízkej kvality,” uviedol Ján Stareček, managing director agentúry Data on Steroids. 

 Výsledky ankety sa široká verejnosť, ale i zapojení influenceri dozvedia 4. júna 2022 počas slávnostného galavečera, ktorý naživo odvysiela Televízia Markíza od 20.30.