Novým členom vedenia O2 je Slavomír Pšenák

Novým členom vedenia O2 je Slavomír Pšenák Foto: O2

Spoločnosť O2 v rámci reorganizácie svojej štruktúry nedávno vytvorila nový technologický úsek, v ktorom sa spojili bývalé oddelenia IT a sieťových špecialistov mobilného operátora. Od októbra tohto roka na pozícii riaditeľa technologického úseku je Slavomír Pšenák. Do O2 prišiel zo spoločnosti InoCloud, kde pôsobil ako managing director.

„Srdečne vítam Slava v O2 a som rád, že nám bude pomáhať prepájať svet IT a svet biznisu tak, aby sme boli spoločne bližšie k zákazníkovi a jeho potrebám,“ povedal generálny riaditeľ O2 Igor Tóth.
„Do O2 prichádzam s odhodlaním a víziou priniesť moderné a efektívne riešenia, ktoré budú mať pozitívny vplyv nielen na firmu, ale aj na zákazníkov. Teším sa, že pri jej napĺňaní budem spolupracovať s tímom rovnako zanietených a profesionálnych kolegov,“ povedal Slavomír Pšenák.

Slavomír Pšenák je absolventom Ekonomickej univerzity v odbore Business Informatics. Svoje štúdiá rozšíril aj o marketing a strategický manažment, ktorým sa venoval počas výmenného pobytu na Univerzite v Gente. Do O2 prichádza s mnohoročnými skúsenosťami z oblasti informačných technológií na Slovensku aj v zahraničí. Pracoval napríklad pre Business Intelligence, Data Warehouse, Artificial Intelligence, Machine Learning a Cloud. Viedol viacero strategických projektov, ktorých cieľom bolo zefektívnenie a digitalizácia procesov alebo vyššia kvalita a rýchlosť dodávky riešení. Skúsenosti získal predovšetkým v spoločnostiach Erste Group IT, InoCloud a IBM.