Zimný Tyršák aj tento rok s príjemnou vianočnou atmosférou, pozrite si program

Zimný Tyršák aj tento rok s príjemnou vianočnou atmosférou, pozrite si program Foto: Tyršák

Tyršák sa po krátkej prestávke opäť otvára návštevníkom. Okrem dobrého jedla a pitia sa zameria aj na podporu lokálneho remesla a dizajnu, a tiež udržateľného nakupovania. Na mieste, ktoré sa v letnej sezóne spájalo s pieskom, drinkami a leňošením, nájdu návštevníci opäť jedinečnú predvianočnú atmosféru.  

Zimný Tyršák už tradične ponúkne dobré jedlo a pitie. Nebude chýbať predvianočná klasika v podobe bravčovej krkovičky v žemli, kuracích pŕs v žemli, lokší, vareného vína, či punču. Návštevníci si vychutnajú vianočnú klasiku na terasách, ktoré sú kryté a vyhrievané. Pohodlne a bezplatne zaparkujú na dve hodiny na parkovisku hneď vedľa prevádzky.
 
Zimná edícia však prinesie oveľa viac. Od 17. novembra v spolupráci s O2 a Férová Nadácia O2 si pripomenieme November 1989 výstavou fotografií, ktoré vyrozprávajú ľuďom príbeh slobody. Výstava sa zameriava na zobrazenie rôznych oblastí života, opisuje vývoj slobody v cestovaní, hudbe a filme v podobe časovej osi.

Vďaka spojeniu s ÚĽUV sa na Tyršáku od 17. novembra vystrieda niekoľko výrobcov spolupracujúcich s ÚĽUV-om, ktorí z rôznych kútov Slovenska prinášajú ľudovo umelecké výrobky. Počas celého trvania podujatia si návštevníci budú môcť kúpiť drevené, keramické, drôtené či plstené výrobky, v ktorých sa snúbi tradícia a nadčasovosť.

Novinkou je BAZAAR na Tyršáku, ktorý sa uskutoční 19.11. a 10.12. Predávať sa bude nosené dámske, pánske a detské oblečenie a doplnky. Koncept BAZAARU ako udržateľného nakupovania je budovaný ako dlhodobý event, na ktorý sa návštevníci môžu tešiť aj v letnom období. Do kolobehu medzi ľudí vráti pekné kúsky, ktoré v iných domácnostiach už nenašli svoje využitie.

Tyršák je ideálnym miestom pre stretnutia priateľov a rodiny na čerstvom vzduchu, či už ako príjemná zastávka na spoločných prechádzkach po Tyršovom nábreží, alebo priamo na vyhrievaných terasách na Tyršáku. 

Tyršák myslí aj na budúcnosť a preto sa na mieste dôkladne triedi odpad, používajú sa zálohované poháre a kompostovateľný riad.

Zimný Tyršák začína vo štvrtok 17. novembra. Otvorený bude vo všedné dni od 15:00 hod. do 24:00 hod. a cez víkendy od 12:00 hod. do 24:00 hod.

Kompletné informácie budú aj naďalej k dispozícii vždy na webe www.tyrsak.sk, na Facebooku a Instagrame.