Najlepší investičný produkt Poľska je zo Slovenska - zo spoločnosti Finax

Najlepší investičný produkt Poľska je zo Slovenska - zo spoločnosti Finax Foto: Finax

Slovenská finančno-technologická firma Finax zabodovala na jednom z najväčších európskych investičných podujatí – konferencii Invest Cuffs v Krakove. Z Poľska si odniesla ocenenie za najlepší investičný produkt a získala aj druhé miesto v kategórii fin-tech.

Invest Cuffs je výročné stretnutie investorov, záujemcov o investovanie a investičných firiem. Súčasťou deviateho ročníka konferencie bolo aj udeľovanie cien spoločnostiam a osobnostiam z investičného prostredia v 22 kategóriách. Finalistov ocenení Invest Cuffs 2023, ktoré je najväčším investičným podujatím v strednej Európe, vybrala odborná porota pozostávajúca z expertov a novinárov. Víťazov následne zvolila verejnosť v internetovom hlasovaní, ktorého sa zúčastnilo až 120 000 hlasujúcich.

Slovenský Finax, ktorý umožňuje jednoduché automatizované investovanie do indexových fondov ETF, bol nominovaný v dvoch kategóriách a v rámci oboch premenil nominácie na ceny. V kategórii Investičný produkt získal najvyššie ocenenie a v kategórii Fintech roka obsadil druhé/tretie miesto.

"Veľmi nás teší, že sme najlepší investičný produkt ponúkaný v Poľsku. Podobné ocenenie sme dostali už dvakrát na Slovensku, no v prípade Poľska je to mimoriadne aj pre to, že sme boli jediná spoločnosť zo zahraničia nominovaná v danej kategórii,“ uviedol CEO Finaxu Juraj Hrbatý.

„Pre Finax je obzvlášť cenné, že sa nám podarilo zaujať nielen odbornú verejnosť, ale aj bežných záujemcov o investovanie v Poľsku, ktorí nám dali svoj hlas. Dali tak za pravdu našej filozofii, že pre väčšinu investorov je práve pasívne investovanie do ETF ideálny spôsob budovania majetku,“ dodal Juraj Hrbatý.

Finax je obchodník s cennými papiermi licencovaný Národnou bankou Slovenska. Ako prvý priniesol robo-advisor platformu, t. j. automatizované online investičné poradenstvo, nielen na Slovensko a do Poľska, ale aj na ďalšie trhy v strednej Európe. Medzi ďalšie významné úspechy Finaxu patrí, že ako prvá finančná inštitúcia v EÚ získal licenciu na poskytovania celoeurópskeho dôchodkového produktu PEPP.

Aktuálne Finax spravuje majetok v hodnote 400 miliónov eur pre 45 000 klientov v piatich krajinách a plánuje expanziu aj na ďalšie trhy práve s produktom Európsky dôchodok (PEPP). Misiou Finaxu je sprístupniť investovanie bežným ľudom. Prostredníctvom dostupných investičných produktov a programu finančného vzdelávania sa snaží zvýšiť finančnú gramotnosť stredoeurópanov a naučiť ich základy toho, ako správne investovať, ako zvýšiť príjmy z úspor, finančne plánovať či neplatiť dane tam, kde nemusia.