Pravda má nový dizajn, rozdáva tablety

Pravda má nový dizajn, rozdáva tablety

Spravodajský portál Pravda.sk má dnes 10 rokov a pri tejto príležitosti spustil nový dizajn stránky a súťaž o 10 tabletov. Ňou chce prilákať čitateľov na web, ale aj na sociálne siete.

 

 

Nový dizajn nie je revolučný, ale prináša praktickejšie usporiadanie, ako mal spravodajský portál doposiaľ. Titutlná stránka Pravda.sk je rozdelená do troch stĺpcov, ktoré sú členené podľa jednotlivých rubrík. Základnou farbou je biela a dopĺňa ju tradičná farba Pravdy posledných rokov žltooranžová.

Modernejšie pôsobí jej najčítanejšia podstránka varecha.pravda.sk, ktorá prešla redizajnom skôr.


Spolu s novým dizajnom redakcia spustila aj novú súťaž. „Každý deň ukryjeme vo vybranom článku v ľubovoľnej rubrike na Pravda.sk súťažný formulár s ikonou tabletu a ten čitateľ, ktorý ho ako prvý nájde a vyplnený odošle, vyhrá tablet s Androidom SAMSUNG Galaxy Note 10.1 WiFi + 3G 16GB," píše Pravda.

Súťaž trvá od 10. do 23. októbra, hlavnou motiváciu je prilákať čitateľov nie len na web Pravda.sk, ale aj na sociálne siete Pravdy, kde bude redakcia ohlasovať indície na hľadanie článku s tabletom. Práve na sociálnych sieťach má Pravda.sk v porovnaní s napríklad Čas.sk, alebo spravodajským webom denníka SME výrazné rezervy.
Pravda.sk mala v septembri podľa AIMmonitoru 1,26 miliónov reálnych užívateľov, 707 tisíc RU má podstránka varecha.pravda.sk.