Kampaň sa začala: Poslanec a primátor šíril dehonestujúcu nepravdivú fotografiu Doroty Nvotovej

Kampaň sa začala: Poslanec a primátor šíril dehonestujúcu nepravdivú fotografiu Doroty Nvotovej Facebook Dorota Nvôtová

Nepravdivé hejty, útočiace na ženy političky, sú na Slovensku na dennom poriadku. Dnes jeden obzvlášť primitívny o Dorote Nvotovej rozširoval člen poslaneckého klubu Sme rodina a primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko.

Šimko pri fotke, ktorú zdieľal, priamo novú tvár strany Demokrati nemenuje, no z textu statusu je zrejmé, že píše o speváčke, herečke Dorote Nvotovej, ktorá tento týždeň ohlásila vstup do politiky.

"Foto Facebook Jozef Šimko

 

Na fotke je neznáma opitá žena v spodnom prádle. Fotka sa šíri na anonymných zahraničných stránkach, napríklad na na Pintoreste.

"Nie, na fotke nie som ja. Táto fotka sa šíri internetom ako mor, neviem kto na nej je, ani kto ju odfotil, ale hovnomety ju vystreľujú naprieč sieťami. Pán Jozef Šimko, vyzývam Vás, aby ste sa okamžite verejne ospravedlnili v ďalšom statuse za šírenie lži. A rovnako presvedčivo, ako ste klamali," napísala Nvotová na facebooku.

Šimko po verejnej výzve fotku stiahol, no na žiadne ospravedlnenie sa nezmohol. Fotka sa však ďalej šíri a s ňou aj množstvo dehonestujúcich hejtov.

Jedným z prvých, ktorý začal tento hoax šíriť, je známy účet s názvom Anna Mruzova, ktorý chŕli na dennej báze stovky podobných hlavne proruských dezinformácii ale aj hejtov napríklad na prezidentku Zuzanu Čaputovú.

Dlhoročný primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko sa do parlamentu dostal na kandidátke kotlebovcov, od minulého roku je členom poslaneckého klubu SME rodina. V roku 2014 kandidoval za prezidenta.