Festival Atmosféra je vypredaný. Uskutoční sa už tento víkend (VIDEO)

Festival Atmosféra je vypredaný. Uskutoční sa už tento víkend (VIDEO) Foto: Pavel Kudiváni

Už o tento piatok sa otvoria brány 11. ročníka obľúbeného festivalu Atmosféra. Lúka neďaleko Hontianskych Nemiec privíta aj tento rok viac ako 3000 návštevníkov. Tí sa môžu tešiť na vynikajúci hudobný program, neštandardný sprievodný program, no hlavne - na samotnú Atmosféru.

Ak si návštevníci nechávali kúpu vstupeniek na poslednú chvíľu, neoplatilo sa. Atmosféra totiž vypredala svoju kapacitu osem dní pred festivalom. “Na jednej strane nás veľmi teší záujem ľudí, prichádzať do Hontianskych Nemiec, na druhej strane nám je ľúto, že sa na ňu nedostanú všetci tí, ktorí chcú. Kapacita je však stanovená a zohľadnili sme ju pri tohtoročnom miernom zväčšení areálu,” vysvetľuje Gretka Pavlovová, hlavná organizátorka.

Čo prinesie tohtoročná Atmosféra?

Návštevníci sa môžu tešiť na česko-slovenský line-up. Predstaví sa česká kapela Zrní, gitarista Andrej Šeban, projekt Vec Švidraň, ale aj kapely ako Korben Dallas, Para, Fallgrapp, či Saténové ruky. Neštandardným bude vystúpenie Kataríny Málikovej s Jihočeskou filharmonii, no o skvelé zážitky sa postarajú aj ďalšie talentované ženy – napríklad, vokálne zoskupenie Neha!, Tamara Kramar, Dennyiah, Meowlau x Val, Zea, či Jana Kirschner. Návštevníkov zas roztancujú Chiki Liki Tu-A, Malalata, FVLCRVM, Young Aesthete, Himalayan Dalai Lama a ďalší.

Odporúčame aj: Zakladateľka Atmosféry: Roky fungujeme ako dobrovoľníci a komunita a v tom je sila Atmosféry

Sprievodný program s možnosťou zahĺbiť sa do seba

Organizátori pripravili pre návštevníkov niekoľko noviniek - väčší Diskusný les a väčšiu Dušu. V Diskusnom lese budú prebiehať diskusie na témy rôzneho zamerania, od starnutia, cez cestovanie, udržateľnosť až po rozhovor s premiérom Ľudovítom Ódorom. Diskusie sa budú venovať aj rómskej otázke a LGBTI+ téme, pričom otvoria aj tému kyberbezpečnosti, ktorú na Atmosféru prinesie Nadácia Orange.

Okrem toho sa návštevníci môžu tešiť na rôzne workshopy a interaktívny program, taktiež sa môžu zapojiť do speed datingu, zasúťažiť si v kvíze, sledovať hviezdy či vyrobiť si prírodnú kozmetiku. Zároveň na nich čaká aj hlasový workshop a folklórny Tanečný dom.

V Duši si budú môcť zacvičiť jogu, oddýchnuť si večer v saune, vyskúšať si mindfulness cvičenie a pospať si počas prespávacieho koncertu Dream Scenes. V Duši si budú môcť vychutnať aj intímny unplugged koncert Martina Geišberga.

Na svoje si prídu ako každý rok aj deti. Čítačky kníh s Kristínou Tormovou a hosťami, divadielka, poučný hudobný program a krásne workshopy, alebo si len tak posedieť s rodičmi pod Hruškou a tráviť krásny spoločný čas - aj o tom je Atmosféra.

Praktické informácie o festivale

Organizátori pre návštevníkov tento rok vyhradili jedno veľké parkovisko - Lucerna, ktoré sa nachádza 1,7 km pred areálom. Z parkoviska bude do areálu v približne 15-minútových intervaloch jazdiť kyvadlová doprava. Rovnako bude jazdiť v presne určených časoch kyvadlová doprava z obce Hontianske Nemce.

11. ročník festivalu Atmosféra sa uskutoční na magickej lúke neďaleko Hontianskych Nemiec od 4. do 6. augusta 2023. Kompletný program vrátane praktických informácii nájdete na sociálnych sieťach a webe festivalu.