Denník N vstúpil minoritou do FatChilli

Denník N vstúpil minoritou do FatChilli

Vydavateľstvo Denníka N sa rozhodlo investovať do spoločnosti FatChilli, v ktorej získalo menšinový podiel.

Denník N získal minoritný podiel v slovenskej IT a poradenskej firme FatChilli, s ktorou už dlhšie spolupracuje a vývoji a implementácii vydavateľského nástroja REMP či na vývoji technológie použitej v Minúte po minúte. "Vydavateľ Denníka N vstupuje ako minoritný vlastník do spoločnosti Fat Chilli, s. r. o., ktorá je prepojená s FatChilli Advertising, s. r. o.; spoločne pôsobia pod značkou FatChilli for Publishers," píše Denník N.

FatChilli doteraz pracovala pre približne 250 svetových vydavateľov. V súčasnosti pracuje na Slovensku napríklad aj pre Refresher, týždeň, české projekty Reportér Magazín a Investigace, ukrajinský Kyiv Independent, The Fix Media, slovinský Večer a dokonca aj pre najväčšieho indonézskeho vydavateľa Tempo Media. S FatChili spolupracuje aj web Omediach.com. FatChilli je dlhodobým partnerom Thomson Foundation, ktorá podporuje projekty nezávislých médií.

FatChilli je zároveň ako špecialista na optimalizovanie webovej reklamy ako jediná slovenská firma držiteľom licencie Google Certified Publishing Partner.

"Toto partnerstvo stelesňuje náš spoločný sen o posilnení postavenia vydavateľov na celom svete a premene ich projektov na sebestačné mediálne domy, ktoré presadzujú kvalitnú žurnalistiku. Spojenie nášho know-how, technologických a finančných silných stránok je naším prvým veľkým krokom týmto smerom. Udržujeme veci transparentné a nezávislé a všetci naši partneri, veľkí alebo malí, môžu od nás naďalej očakávať rovnocenné zaobchádzanie s prvotriednymi rockovými hviezdami, na aké ste zvyknutí," takto okomentovala na blogu vstup nového partnera samotná spoločnosť FatChilli.

Denník N doteraz pôsobil vo sfére médií aj ako zakladateľ a spolumajiteľ českého Deníka N a ako vydavateľ spravodajského webu v maďarčine Napunk.sk.