4ka: Volania cez Wi-Fi už aj na iPhonoch

4ka: Volania cez Wi-Fi už aj na iPhonoch

Nová aktualizácia iOS verzie 17.0 prináša zásadné vylepšenie pre iPhony v sieti 4ky. Telefóny Apple iPhone po aktualizácii na najnovší firmvér sprístupňujú používateľom funkciu VoWiFi, teda volanie cez Wi-Fi. Technológia VoWiFi umožňuje plnohodnotne využívať telefón aj v oblastiach, kde je slabý, resp. nedostatočný mobilný signál, ale kde je k dispozícii WiFi pripojenie na internet.

Čo je potrebné pre využitie VoWiFi?

Prvou podmienkou využívania VoWiFi v sieti 4ky je povolenie inštalácie novej systémovej aktualizácie iOS 17.0 na iPhone. Samotná aktualizácia iOS je dostupná automaticky každému podporovanému zariadeniu a prebieha v niekoľkých krokoch.

Aktualizácia sa buď prihlási sama prostredníctvom Hlásenia na uzamknutej obrazovke, alebo v rámci Panela s hláseniami - to za predpokladu, že má zákazník povolené Sťahovať aktualizácie iOS (prípadne aj Inštalovať aktualizácie iOS), manuálne sa dá proces aktualizácie spustiť cez Nastavenia → Všeobecné → Aktualizácia softvéru, následne Stiahnuť a Nainštalovať, alebo Upgradovať na iOS 17.

Kroky inštalácie:

1. Stiahnutie aktualizácie iOS 17.0
2. Príprava a kontrola aktualizácie
3. Inštalácia aktualizácie s viacnásobným reštartom zariadenia

Zoznam iOS 17.0 kompatibilných zariadení Apple s podporou VoWiFi (Volania cez Wi-Fi):

- iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max
- iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
- iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
- iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max
- iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max
- iPhone SE (2020) (2. generácia), iPhone SE (2022) (3. generácia)
- iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max

Ako zapnúť funkciu VoWiFi v sieti 4ka

Druhou podmienkou pre používanie VoWiFi je zaslanie aktivačnej SMS. Pošlite SMS v tvare VOWIFI START na číslo 900. (Pre deaktiváciu služby je treba poslať SMS v tvare VOWIFI STOP na číslo 900 a pre overenie stavu služby VOWIFI STAV na rovnaké krátke číslo.