VšZP v boji proti dezinformáciám využíva umelú inteligenciu a ľudských moderátorov

VšZP v boji proti dezinformáciám využíva umelú inteligenciu a ľudských moderátorov Ilustr. foto: VŠZP

Všeobecná zdravotná poisťovňa bude pri boji s dezinformáciami a hoaxami využívať služby slovenského startupu elv.ai, ktorý sa zameriava na moderáciu obsahu v online priestore. Toto partnerstvo má za cieľ bojovať proti nenávisti a dezinformáciám, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach, prispievajú k polarizácii spoločnosti, znižovaniu úrovne kultúry v komunikácii, vytváraniu napätia v spoločnosti a následne aj k zhoršovaniu duševného a fyzického zdravia občanov.

 

„Spolupráca s elv.ai nám umožní lepšie chrániť našich sledovateľov a klientov pred škodlivým obsahom, zavádzajúcimi informáciami a dezinformáciami. Vnímame to ako našu spoločenskú zodpovednosť vytvoriť pre poistencov a širokú verejnosť prístup k faktom, ako aj bezpečný priestor na diskusiu,“ povedala Katarína Ferenczová, manažérka oddelenia marketingu a nových médií.

Touto iniciatívou elv.ai a VšZP potvrdzujú svoj záväzok k vytváraniu kvalitných a informačne korektných diskusií na sociálnych sieťach a podpore informačnej gramotnosti občanov v digitálnej dobe.

„V dnešnej dobe je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým, aby sme chránili spoločnosť pred nebezpečenstvom, ktoré môže priniesť šírenie nenávisti a dezinformácií. Sme hrdí na to, že môžeme spojiť sily s takým dôležitým partnerom a pracovať spoločne na vytvorení bezpečnejšieho digitálneho prostredia pre všetkých," uviedol Jakub Šuster, CEO spoločnosti elv.ai.

Spoločnosť elv.ai je technologický startup, ktorý kombinuje umelej inteligencie a ľudských moderátorov s cieľom bojovať proti nenávisti a dezinformáciám na internete. Projekt pôvodne vznikol ako CSR aktivita komunikačnej agentúry New School Communications pod názvom Elfovia.sk.