Print this page

Viac ako dve tretiny ľudí na Slovensku už môže využívať výhody 5G siete od O2 ILustr. foto: O2

O2 rozširuje pokrytie 5G signálom, ktorý bol ku koncu septembra dostupný pre 69,3% ľudí na Slovensku. Od začiatku roka operátor pokryl 782 nových lokalít. Celkovo je tak 5G sieť od O2 dostupná v 972 lokalitách miest a obcí Slovenska.

Každý mesiac narastá aj počet zákazníkov s vhodným 5G zariadením, s ktorým si môžu zákazníci naplno užiť výhody najmodernejšej 5G siete. V septembri predstavoval podiel takýchto zariadení v sieti O2 už vyše 21%, informuje operátor v tlačovej správe.

„Rozvoj siete je pre nás v O2 prioritou. V poslednom období sme sa zamerali nielen na výstavbu nových vysielačov, ale aj na zahustenie, nastavenie a vyladenie už postavenej siete. To všetko s cieľom priniesť zákazníkom tú najlepšiu skúsenosť s našou vynovenou sieťou. Ešte výraznejší rozvoj našich sietí očakávame od projektu zdieľania siete s naším partnerom, ktorý sme ohlásili v lete tohto roka,“ povedal Slavomír Pšenák, technologický riaditeľ O2.

Pre využívanie 5G siete sa zákazník musí nachádzať v lokalite, v ktorej je dostupné pokrytie 5G sieťou. Zároveň platí, že k sieti sa môže zákazník pripojiť iba na zariadeniach, ktoré ju podporujú. "V prípade, ak zákazník potrebuje pomoc s výberom alebo nastavením správneho telefónu, môže navštíviť ktorúkoľvek z O2 Predajní, kde mu konzultanti O2 radi poradia," píše O2.

Zoznam podporovaných zariadení či mapu pokrytia sieťami O2 nájdu zákazníci na stránke www.o2.sk/5G