Pozor, opäť si vás budú fotiť Google autá

Pozor, opäť si vás budú fotiť Google autá

Street View autá opäť prichádzajú na Slovensko. Google pokračuje v zdokonaľovaní slovenských online máp, prišlo mu 4000 požiadaviek zo Slovenska.

 

 

V nasledujúcich dňoch opäť začnú po slovenských cestách jazdiť špeciálne Street View autá, ktoré budú aktualizovať snímky Street View na Mapách Google, ako aj fotografovať ďalšie významné lokality, ktoré ešte doteraz neboli nasnímané. Street View autá navštívia desiatky slovenských miest a obcí, od Bratislavy až po Humenné. 

„Pre používateľov Máp Google, rovnako ako pre majiteľov firiem a ostatných, ktorí službu využívajú, je dôležité, aby boli snímky v službe Street View aktuálne. Okrem verejne dostupných ciest by Google rád zachytil aj miesta záujmu na základe žiadostí miestnych inštitúcií, s využitím Street View batohu, tzv. Trekkera," píše spoločnosť v tlačovej správe.

„Keďže infraštruktúra sa neustále vyvíja, veríme, že vďaka aktualizácii Street View snímok umožníme používateľom a návštevníkom Slovenska ešte lepšiu orientáciu a poskytneme im inšpiráciu pri výletoch a dovolenkách," hovorí Jarda Bengl, produktový manažér Googlu.

Street View je služba na Mapách Google, ktorá je k dispozícii vo viac ako 55 krajinách sveta, vrátane Slovenska, kde bola spustená na jeseň roku 2012. Street View je dostupné aj v rámci služby Google Earth a tiež je súčasťou mobilnej aplikácie Mapy Google. Mapy Google poskytujú popis trasy v 198 krajinách, zahŕňajú cesty, ktorých kumulovaná dĺžka je viac ako 51 miliónov kilometrov.

Spoločnosť tvrdí, že zozbierané snímky sú pred akýmkoľvek zverejnením spracované pomocou špeciálnej technológie. Tá rozmazáva tváre ľudí a poznávacie značky áut tak, aby ich nebolo možné identifikovať. Fotky sa dajú odstrániť aj dodatočne pomocou funkcie priamo na snímke „Nahlásiť problém". Na žiadosť používateľa bude možné úplne vymazať nielen jednotlivca, ale aj jeho dieťa, či jeho dom.

Nedávno spoločnosť spustila službu, vďaka ktorej vás vracia do minulosti.