Futbal pritiahol ľudí k webu

Futbal  pritiahol ľudí k webu

Počet slovenských užívateľov navštevujúcich športové webové stránky sa v júli zvýšil o 200 tisíc oproti minulému mesiacu.

 

 

Najviac užívateľov navštívilo weby so športovou tematikou v poslednom týždni MS vo futbale, kedy prebiehali rozhodujúce zápasy o miesto v semifinále a finále. Rekordný deň pripadol na 9. júla, kedy tieto webové stránky sledovalo viac ako pol milióna RU.

Návštevnosť z klasických PC

Celkový počet internetových užívateľov navštevujúcich webové stránky zapojené do výskumu dosiahol v júli hodnotu 4 miliónov, pričom viac ako 3,2 milióna užívateľov pochádzalo zo Slovenska. Najviac slovenských užívateľov navštevovalo v júli Spravodajstvo (3 milióny RU), Služby, mapy, cestovné poriadky (2,6 milióna) a Domovské stránky portálov (2,4 milióna). Naopak najvyšší počet zobrazení stránok (viac než 244 miliónov) a množstvo stráveného času na užívateľa (viac ako 3 hodiny) dosiahla kategória Zoznamovacie servery.

Medzimesačné porovnanie výsledkov jún a júl 2014

*Reálni užívatelia zo Slovenska – počet užívateľov internetu zo Slovenska, ktorí navštívili aspoň jeden z webov zapojených do výskumu AIMmonitor v priebehu daného mesiaca.

Zdroj: AIMmonitor - IAB Slovakia, Gemius & Mediaresearch, jún a júl 2014.

Mobilný internet

V júli presiahol počet slovenských internetových užívateľov navštevujúcich mobilné webové stránky z mobilných telefónov a tabletov hodnotu jedného milióna a počet mobilných zobrazení stránok dosiahol 300 miliónov. Najvyšší podiel mobilných zobrazení stránok možno pozorovať u kategórie Služby, mapy, cestovné poriadky: z mobilných zariadení tu pochádza viac ako 30% zobrazení. Vysoká návštevnosť z mobilných telefónov a tabletov bola ďalej zaznamenaná na weboch v oblasti športu a zdravia (28 % resp. 26 %). Najväčší podiel návštevnosti z klasických PC vykazujú naopak weby z oblasti Magazíny, lifestyle a Reality a bývanie (viac ako 87 %).

Internetová populácia

Slovenská internetová populácia dosiahla veľkosť takmer 3,4 milióna užívateľov, pričom o niečo väčšie zastúpenie v nej mali ženy (približne 51 %). Najpočetnejšou skupinou užívateľov boli tí vo veku 20-29 rokov, ktorí tvorili viac než štvrtinu všetkých užívateľov, druhú najpočetnejšiu skupinu (pätinu slovenskej online populácie) potom tvorili užívatelia vo veku 30-39 rokov. Slovenskí užívatelia sa pripájajú k internetu predovšetkým z domova, pričom tretina z nich navštevuje webové stránky taktiež v práci.