Piano kúpilo svojho konkurenta - americký Press+

Piano kúpilo svojho konkurenta - americký Press+

Slovenská firma Piano Media dnes kúpila svojho najväčšieho konkurenta, americký Press+, a vznikol tak najväčší poskytovateľ plateného obsahu na svete, obsluhujúci 630 vydavateľstiev na piatich kontinentoch.

 

Press+ je dominantný dodávateľ plateného obsahu v USA.

„Skupina investorov na čele s 3TS Capital Partners získala prostredníctvom Piano Media najväčšieho svetového poskytovateľa digitálnych predplatného služieb Press+," napísal pre Omédiách.com hovorca Piano Media David Brauchli.

Spojenie dvoch najväčších poskytovateľov softvéru pre platený obsah prináša možnosť rozšíriť model spoplatnenia digitálneho obsahu po celom svete, hovorí Brauchli.


Novou šéfkou zlúčenej spoločnosti sa stala Kelly Leach, doterajšia šéfka európskeho Wall Street Journalu a výkonná riaditeľka EMEA pre Dow Jone.

S novou akvizíciou plánuje Piano expanziu do Latinskej Ameriky a na ázijský trh.

Transakcia je financovaná investičnou spoločnosťou 3TS Capital Partners. Podrobnosti v tlačovej správe.

Projekt Press+ založil v roku 2009 mediálny podnikateľ Steven Brill a bývalý vydavateľ Wall Street Journal Gordon Crovitz. Press+ zabezpečuje digitálne predplatné novín, časopisov, on-line obsahu pre vydavateľov a video výrobcov po celom svete, medzi ktorými sú niekoľkí významní vydavatelia v USA, Kanade či Británii.