Patrik Tkáč podniká už aj s e-shopmi

Patrik Tkáč podniká už aj s e-shopmi

Podnikateľská dvojica Patrik Tkáč a český podnikateľ Daniel Křetínský vstupujú do spoločnosti Rockaway.

Společnost Czech Media Invest podnikateľov Patrika Tkáča a Daniela Křetínského majetkovo vstúpila do prevádzkovateľa internetových obchodov E-commerce Holding, ktorý chystá vstup na európsky trh, podľa ihned.cz to povedal člen predstavenstva Czech Media Invest Daniel Častvaj.

Czech Media Invest je jediným akcionárom Czech News Center, čo je nový mediálny dom, ktorý vznikol, keď Patrik Tkáč z J&T a Křetinský prevzali české vydavateľstvo Ringier Axel Springer, ktoré vydáva viacero titulov na čele s bulvárnym denníkom Blesk.

Viac: Patrik Tkáč kúpil české bulvárne vydavateľstvo

Teraz rozširujú podnikanie aj na e-shopy. Sieť e-shopov E-commerce Holdingu má viac ako 1,5 milióna zákazníkov. Patria medzi ne napríklad obchody so športovým vybavením Sporty.cz a Snowboards.cz, s módou BigBrands.cz či s tovarom pre deti Proděti.cz.

Odporúčame aj: Spoločník Patrika Tkáča. Chceme ďalšie médiá

„Chceli sme nájsť silného partnera, ktorý už dokázal vybudovať vlastný úspešný biznis a má presah mimo Českou republiku. S E-commerce Holdingom plánujeme vstup na európsky trh, skúsený a silný partner bude v tomto pláne hrať zásadnú úlohu," povedal podľa tlačovej správy Jakub Havrlant, zakladateľ a CEO Rockaway.

„Projekt E-commerce Holding považujem za zaujímavú príležitosť s veľkým potenciálom, ktorá môže vhodne doplniť naše hlavné internetové aktivity, teda on-line divíziu spoločnosti Czech News Center," povedal Daniel Křetínský, předseda představenstva CMI.

Detaily kontraktu vrátane ceny nezverejnili.