Penta chce kúpiť Zoznam.sk, pod ktorý patrí 40 on-line produktov, napríklad Topky.sk

Penta chce kúpiť Zoznam.sk, pod ktorý patrí 40 on-line produktov, napríklad Topky.sk

Finančná skupina Penta chce rozšíriť mediálne panstvo.

 

 

Popri kontrole nad klasickými vydavateľstvami ako 7Plus, Trend Holding a vstupe do vydavateľstva Petit Press sa už niekoľko týždňov hovorí aj o tom, že finančná skupina má záujem aj o spločnosť Zoznam.sk. Penta potvrdila, že má rozrokovaných niekoľko akvizícií, no nechcela ich konkretizovať. Hovorca vždy zopakoval, že informuje len o dohodnutých akvizíciách.

Šéf Fondu národného majetku Branislav Bačík dnes pre RTVS potvrdil, že Slovak Telekom dostal od Penty ponuku na odkúpenie jedného z najnavštevovanejších slovenských ineternetových portálov, Zoznam.sk.

Odporúčame aj: Penta by mohla mať aj televíziu TA3

Zoznam.sk patrí pod Slovak Telekom, kde má podiel aj štát.

"Stále za nás platí, že k žiadnym potenciálnym konkrétnym transakciám a to nielen v oblasti médií, sa naša investičná skupina vopred nevyjadruje. Preto nebudeme ani bližšie komentovať vyjadrenie FNM SR," povedal pre Omédiách.com hovorca Penty Martin Danko.

Zoznam.sk je jeden z najnavštevovanejších slovenských internetových portálov. Vznikol v roku 1997. Dnes Zoznam.sk ponúka viac ako 40 on-line produktov. Medzi ne patrí spravodajský server Topky.sk, špecializované magazíny (Feminity.sk, Mojdom.sk, Dromedar.sk, oPeniazoch.sk,Urobsisam.sk, PC.sk, PlníElánu.sk).

Pokúšame sa získať stanovisko spoločnosti Slovak Telekom.