Borovský a Minařík chystajú pre Babišove vydavateľstvo televíziu

Borovský a Minařík chystajú pre Babišove vydavateľstvo televíziu Foto: TV Barrandov

Televízia bude mať seriózne spravodajstvo aj infotainment.

 



 

Vydavateľstvo Andreja Babiša Mafra Slovakia (bývalý Ecopress), ktoré vydáva napríklad Hospodárske noviny, chystá nový internetový projekt – HNtelevíziu. Tá by mala spustiť vysielanie v máji, pričom vydavateľstvo už buduje vysielacie štúdio.

„Budeme reagovať na aktuálne dianie a prinášať prostredníctvom rôznych formátov pohľad na ekonomiku, politiku, spoločenské dianie. Ale aj baviť. Seriózny obsah aj infotainment," píše vydavateľstvo v propagačných materiáloch.

Na čele tímu, ktorý chystá televízny projekt, je bývalý šéf televízie JOJ František Borovský, ktorý je aktuálne programovým riaditeľom TV Barrandov. „U nás zastrešuje HNtelevíziu a podieľa sa na tvorbe relácií," píše vydavateľstvo. V tíme je aj režisér Jeffo Minařík a Jaroslav Holota, ktorý navrhol štúdio.

Hospodárske noviny už teraz majú videoobsah aj relácie podznačkou HNtv. Od mája relácie pribudnú a budú sa vysielať zo štúdia.

Medzi reláciami bude Aréna Daga Daniša. Biznis lídri, Videokomentár, Live! - relácia o aktuálnom dianí v spravodajstve, či relácie Success story a Najväčšie investičné prešľapy.

Televízne vysielanie má napríklad aj tv.sme.sk ale aj cas.sk na tivi.sk.

Bývalé vydavateľstvo Ecopress (dnes MAfra Slovakia), ktoré vydáva Hospodárske noviny, kúpil Andrej Babiš cez svoju spoločnosť Agrofert.

Babišov Agrofert vlastní všetky médiá českej skupiny Mafra, má tak kontrolu nad českými denníkmi MF Dnes, Lidové noviny a Metro a spravodajským servermi iDNES.cz a Lidovky.cz.