Brazílsky cyklista zverejnil video, ako mu na trať vbehli zamaskovaní neonacisti

Brazílsky cyklista zverejnil video, ako mu na trať vbehli zamaskovaní neonacisti Reprofoto

O výtržnostiach, hajlujúcich mládencoch vykrikujúcich rasistické nadávky a ich útoku na ľudí v hlavnom meste písali viaceré zahraničné médiá. Aktuálne sa šíri video, ktoré zachytil cyklista, ktorému chuligáni, zamaskovaní v bundách, vbehli na dráhu počas pretekov.

 

 

"Tu chlapci! Toto je moje video počas mojej jazdy tu v Bratislave! Na konci mojej jazdy na dráhu vbehli neonacisti, zničili všetko, kamery, načasovanie. Preteky sa ukončili!!" napísal na Facebook súťažiaci Brazílčan Bernardo Cruz.Jeho status si všimol Denník N.  Na videu je vidieť všetko, čo videl počas jazdy brazílsky cyklista: štart priamo na hrade, tlieskajúcich divákov a v podhradí v úzkej uličke radikálov, ako zatarasili cestu, a prekvapených divákov, ktorí sa snažili újsť.

Na pochod proti imigrantom prišlo v sobotu do centra Bratislavy podľa odhadu médií asi 5-tisíc ľudí. Po oficiálnej časti demonštrácie sa z davu odtrhli skupiny pravicových radikálov. Niekoľko desiatok z nich pod Bratislavským hradom napadlo divákov cyklistického pochodu City Downhill World Tour, ktorý bol následne zrušený. Holohlaví radikáli zaútočili aj na stanici - na rodinu zo Saudskej Arábie s malým dieťaťom v kočiari.

Fala galera! Esse e meu video durante minha descida aqui na Bratislavia! Essa cidade é realmente linda! No final da minha descida a pista foi tomada por neo nazistas que estão em protesto e acabaram com nossa corrida!! Espero poder voltar ano que vem para correr essa prova novamente!hi guys! this is my race run here in Bratislava! This city is really amazing! In the final meters of the track the neo nazi just run into the track and destroyed everything (cameras, timing...) Then we had to stop our race!! Hope to come back to this race next year!

Posted by Bernardo Cruz on 21. jún 2015