Zuckerberg je dojatý. 99 percent akcií Facebooku dá na charitu

Zuckerberg je dojatý. 99 percent akcií Facebooku dá na charitu

Zakladateľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg sa stal otcom.

 

 

O narodení dcéry Max informoval dnes na svojom facebookovom profile. Zverejnil na ňom aj list, ktorý so svojou ženou Priscillu Chan adresoval dcére.

Píšu v ňom o svojej predstave sveta, v ktorom by mala vyrastať. V liste oznámili aj vznik charitatívnej nadácie, do ktorej údajne vloží väčšinu akcií spoločnosti Facebook zo svojho majetku.

Zuckerberg v príspevku o narodení dcéry informoval, že 99 percent svojich akcií Facebooku s manželkou postupne vloží do novej nadácie s názvom Chan Zuckerberg Initiative. Jej cieľom je vraj "zlepšiť tento svet pre budúce generácie" a to predovšetkým v oblasti boja proti chudobe a chorobám, za lepšie vzdelávanie a čistejšie energie. Akcie, ktoré sa do nadácie chystá vložiť, majú podľa Zuckerberga v súčasnosti hodnotu asi 45 miliárd dolárov.

Zuckerberg chce v najbližších troch rokoch každý rok predať alebo darovať akcie v hodnote miliardy dolárov. "V dohľadnej budúcnosti" si vraj ale hodlá ponechať kontrolný balík akcií.

Tridsaťjedenročný Zuckerberg, ktorý je tiež generálnym riaditeľom spoločnosti Facebook, už skôr oznámil, že si po narodení svojej dcéry plánuje vziať dva mesiace rodičovskej dovolenky. Kto bude firmu po túto dobu riadiť, ale zatiaľ neoznámil.

Priscilla and I are so happy to welcome our daughter Max into this world!For her birth, we wrote a letter to her about...

Posted by Mark Zuckerberg on 1. december 2015