Netflix je už aj na Slovensku. Ako získať bezplatný prístup?

Netflix je už aj na Slovensku. Ako získať bezplatný prístup? Foto: Netflix

Internetová videopožičovňa a televízia Netlix dokončila o rok skôr svoju plánovanú expanziu a je teraz dostupná v ďalších 130 krajinách. Oznámil to generálny riaditeľ firmy Reed Hastings vo svojej prezentácii na veľtrhu spotrebnej elektroniky (CES) v Las Vegas.

 

 

„Netflix je teraz k dispozícii aj pre divákov na Slovensku. Teraz si môžete vychutnať televízne relácie a zábavu na vašom televízore, počítači, telefóne a tablete. Pozriete si toľko, koľko chcete a kedykoľvek chcete. Navyše, nie sú tam žiadne reklamy," napísala spoločnosť.

Internetové stránky Netflixu pri odkaze na Slovensko ale aj Českú republiku sú v angličtine. Ponúkajú užívateľom mesiac zadarmo a potom mesačné predplatné od 7,99 eur.

V ponuke sú seriály ako Marvel's Daredevil and Marvel's Jessica Jones, Narcos, Sense8, Grace and Frankie, Marco Polo, katalóg licencovaných televíznych show a filmov. Audio aj titulky sú len po anglicky, nemecky, španielsky a francúzsky. V ponuke nie sú však všetky tituly ako napríklad v USA.

Foto: Netflix

V roku 2016 Netflix plánuje predstaviť 31 nových seriálov, 24 pôvodných dokumentov ale aj rôzne detské seriály a stand-up comedy.

Prvý mesiac je možné sledovať ponuku Netflix zadarmo. Potrebná je registrácia. Zákazník si môže vybrať jeden z troch balíčkov Basic (7,99 eur), Standard (9,99) alebo Premium 11,99). Spoločnosť síce požaduje pri registrácii aj platobné údaje, službu je však možné kedykoľvek deaktivovať, pričom videoobsah bude naďalej dostupný až do konca 30-dňovej lehoty.

Bezplatné vyskúšanie ponuky nie je časovo neobmedzené, využiť sa dá pri registrácii do 29. februára.

Registrovať sa môžte na tejto stránke: https://www.netflix.com/getstarted?locale=en-SK

Služba Netflix je teraz dostupná v približne 190 krajinách, prevažne však v angličtine. Firma má viac ako 70 miliónov predplatiteľov. Jediným veľkým trhom, na ktorom zatiaľ nepôsobí, je Čína. Dôvodom sú zrejme rokovania s vládou kvôli zabráneniu prístupu k materiálom, ktoré sú považované za nevhodné, napísala agentúra AP.

Firma dodala, že okrem Číny nebudú zatiaľ jej služby dostupné ani na Kryme, v Severnej Kórei a v Sýrii. Dôvodom sú reštrikcie americkej vlády.

Netflix začal činnosť v roku 2007. Od tej doby expandoval do celého sveta, najprv do Kanady, potom do Latinskej Ameriky, Európy, Austrálie, na Nový Zéland a do Japonska. Služba je prístupná prakticky na akomkoľvek zariadení, ktoré má pripojenie k internetu, vrátane osobných počítačov, tabletov, inteligentných telefónov, chytrých televíziou a herných konzol.

#NetflixEverywhere

Time to expand the empire. #Narcos is now streaming worldwide. #NetflixEverywhere

Posted by Narcos on 6. január 2016