Vydavateľstvo Nového Času chystá nový web pre Millennials

Vydavateľstvo Nového Času chystá nový web pre Millennials Reprofoto youtube

Spoločnosť Ringier Axel Springer Slovakia hľadá šéfa nového webu.

 

 

Z inzerátu je zrejmé, pre koho má byť web určený. „Atraktívny pre mladých a hlavne pre generáciu Millennials, či Generáciu Y," píše v inzeráte. Termín Millennials alebo "generácia milénia" či "Generation Y" označuje generáciu, ktorá nasleduje po Generácii X. Zvyčajne sú týmito termínmi označovaní mladí, ktorí sa narodili medzi rokmi 1980 až 2005.

Podľa inzerátu šéfredaktor by mal patriť k tejto generácii. „Zveríme ti samostatný web, vyskladáš si svoj tím redaktorov a editorov, nastavíme si ciele a môžeš sa pustiť do práce."

Vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovensko sa k plánom s novým webom zatiaľ nevyjadrilo.

Od mladého nového šéfa očakávajú, že pripraví stratégiu uvedenia na trh a plány na obsahové naplnenie webu na najbližšie obdobie. "Budeš sledovať svet okolo a vyberať z neho to najzaujímavejšie, aby si priniesol najhorúcejšie novinky a najpútavejšie témy. Odsleduješ si konkurenciu, aby si vedel, čo robí a pripravíš si návrhy, ako urobiť náš web lepší. Budeš si sledovať návštevnosť webu a spolu so svojím tímom tvoriť obsah, ktorý pritiahne a upúta našu cieľovú skupinu," píše vydavateľstvo.

Web s ľahším virálnym obsahom cielený hlavne na mladých spustilo minulý rok vydavateľstvo Petit Press pod názvom Fičí.sk. „Žiješ na sociálnych sieťach, vieš, ktoré práve fičia a kde sa zhromažďujú ľudia ako ty," je požiadavka vydavateľa na šéfa nového webu.

Spoločnosť Ringier Axel Springer Slovakia, je najväčší vydavateľský dom na Slovensku. Vydáva denník Nový Čas. Vo svojom portfóliu má aj týždenníky Nový Čas Nedeľa, Nový Čas pre ženy a Život a mesačníky Nový Čas Krížovky, Nový Čas Bývanie, Eva, Madam Eva, Geo, Auto Bild a niekoľko webov. Od roku 2010 vlastní vydavateľstvo Ringier Axel Springer 70% podiel v spoločnosti Azet.sk.