Pred voľbami "chránil Slovensko" SMER, teraz ho chce chrániť SME

Pred voľbami "chránil Slovensko" SMER, teraz ho chce chrániť SME Zdroj: Sme.sk

Chránime Slovensko hlásal slogan s Robertom Ficom na predvolebných bilbordoch strany SMER. Je po voľbách a slogan využil v kampani denník SME. Podobný slogan, podobný vizuál, podobná kravata. Fica nahradil komentátor denníka SME Peter Schutz.

 

 

Denník SME má novú reklamnú kampaň s názvom „Teraz my chránime Slovensko" a "Charakter rozhoduje," ktorým promuje predplatné na spoplatnený obsah na Sme.sk na celé volebné obdobie. Tvárou kampane okrem Schutza je aj novinár Tom Nicholson.

Inšpiruje sa predvolebnou kampaňou víťaza volieb - strany SMER. „Povolebná situácia ukázala, že naša práca bude mať aj najbližšie 4 roky veľký význam. Pomôžte nám aj naďalej odhaľovať veľké kauzy a prinášať vám stovky článkov na Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk," píše redakcia.

Druhý slogan "Charakter rozhoduje" mala zas v kampani strana Most-Híd.

Pričom dáva možnosť ukončiť predplatné aj skôr: „Ak budete chcieť predplatné ukončiť skôr, nemusíte čakať na predčasné voľby. Peniaze za nevyužité mesiace vám vrátime."

Zdroj: Sme.sk

Zdroj: SMER

Koncept kampane pripravila pre Petit Press digitálna agentúra Core4/tell it.

"Hlavnou myšlienkou tejto pomerne senzitívnej kampane je využitie predvolebnej komunikácie politických strán a unikátnej povolebnej situácie, z ktorej opäť vyšla vláda, ktorú treba "mediálne strážiť". Práve značka SME a jej investigatívci odhaľujú veľké množstvo káuz a preto sme im v komunikácii strategicky priradili túto úlohu a pomerne unikátne ju prepojili na samotný nový produkt - predplatné na dobu trvania novej vlády," vysvetlila stratégiu komunikácie Natália Vargová, Account director Core4.

Kampaň na nové štvorrčné predplatné prichádza v čase, keď redakcia mení spôsob platby za spoplatnený obsah na webe. „Od 23. 3. 2016 sme pôvodnú mesačnú cenu prístupu na Sme.sk za 2,90 eura vyrovnali s cenou národného modelu predplatného (Piano), ktorá sa nemení. Obe ceny budú rovnaké - 3,90 eura na mesiac." Táto zmena platí pre nových predplatiteľov.

Odporúčame aj: Fico ponúkol prácu moderátorovi Rádia Expres

Na konci roka 2015 malo Sme.sk približne 17 tisíc platiacich používateľov. Príjmy z predaja prémiového obsahu na Sme.sk tvorili v roku 2015 približne 10 percent celkových príjmov z digitálnych aktivít vydavateľstva.

Autorka článku v minulosti pracovala v denníku SME.