Print this page

Fanúšikom Kotlebovej stránky sa môžete stať aj proti svojej vôli Reprofoto RTVS

Nikdy ste na Facebooku nedali like na žiadnu stránku s Kotlebovským obsahom. Ste dokonca jeho odporcom a odrazu sa vás známi pýtajú, prečo ste fanúšikom stránky propagujúcej nenávistné myšlienky.

 


Zistili ste, že ste sa stali členom Kotlebovej stránky, na ktorú by ste v živote nedali like?

 

Poslednou dobou takéto prípady pribúdajú. Viaceré stránky na facebooku s tisíckami fanúšikov zmenili názov aj zameranie.
Takouto zmenou prešla napríklad nenápadná facebooková stránka Inzert Free, ktorá ponúkala priestor na bezplatné zverejňovanie inzerátov a mala približne 25 tisíc fanúšikov.

Koncom marca zmenila názov na Milujem Slovenskú republiku, pribudol na nej slovenský znak a zmizlo pôvodné logo stránky. Z časovej osi zmizli všetky inzeráty, no pribudla tam protislamská petícia či žiadosť o podporu Kotlebovho združenia.

Viacerí, ktorí si to všimli, nechali na stránke znechutený odkaz.

 

Podobnou zmenou prešla po voľbách aj stránka Trenčiansky hrad, ktorá sa zmenila na stránku Kotleba – Ľudová strana naše Slovensko – okres Trenčín.

Po premene takej stránky to nie je len o tom, že na vašej časovej osi vám pribúdajú čudne kotlebovské statusy. Ale zneužité je aj vaše meno. Sponzorované odkazy ukazujú vašim priateľom, že ste fanúšikom stránky, ktorá žiada o finančnú podporu o.z. Kotlebu.