Nórska premiérka si od Fica odbehla na lov pokémonov

Nórska premiérka si od Fica odbehla na lov pokémonov Ilustr.foto: FB @ernasolberg

Nórska premiérka Erna Solberg sa počas utorkovej návštevy Bratislavy, kde rokovala s premiérom Robertom Ficom, vydala aj na lov.

 

 

Ako dnes s odvolaním sa na nórske médiá uviedla agentúra AFP, predsedníčka nórskej vlády využila prestávku medzi rokovaniami, aby sa v sprievode telesných strážcov aj vysokých politických predstaviteľov pustila v uličkách Starého mesta do "naháňania" pokémonov.

Päťdesiatpäťročná konzervatívna politička svoju záľubu obhajovala v televízii so slovami, že naháňanie virtuálnych postavičiek si občas vyžiada aj desaťkilometrovú prechádzku.

Solberg, ktorá donedávna bola vášnivou hráčkou Candy Crush, priznala, že prešla na Pokémon Go. Urobila tak vraj deň potom, čo v dvoch rozhovoroch vyhlásila, že to hrať nebude. Denníku Aftenposten povedala, že ku hre ju priviedla jej mladšia sestra, ktorá, ako povedala Solberg, "našla pokémona na mojej verande".

Hra Pokémon Go, ktorá sa stala hitom tohto leta, sa odohráva na pomedzí reálneho a virtuálneho sveta. Prostredníctvom mobilných telefónov navádza hráčov na reálna miesta, kde zbierajú kultový animované postavičky.